Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Juventus vo finále bez Chielliniho, Barca v kompletnom zložení

Futbalistom Juventusu Turín bude v sobotňajšom finále Ligy majstrov proti FC Barcelona chýbať defenzívny pilier Giorgio Chiellini.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ten si na stredajšom tréningu privodil nepríjemné zranenie v oblasti lýtka a štvrtkové vyšetrenia potvrdili, že vo finále nebude k dispozícii.

Absencia dlhoročného talianskeho reprezentanta v berlínskom finále znamená, že defenzíva Juventusu bude v súboji so smrtiacim ofenzívnym triom "Barcy" v zložení Lionel Messi, Neymar a Luis Suarez výrazne oslabená. Informovala agentúra DPA.

Chiellini sa mohol prvýkrát na súťažnom poli stretnúť so Suarezom, ktorý ho počas duelu Talianska s Urugajom na vlaňajších MS v Brazílii pohrýzol. Skúsený reprezentant krajiny Apeninského polostrova sa už dávnejšie vyjadril, že to, čo sa stalo, je minulosť a so Suarezom nemá problém.

Obaja účastníci berlínskeho finále môžu zavŕšiť tohtosezónne treble. Aj Juventus, aj Barcelona sa stali šampiónmi svojich líg a triumfovali aj v domácich pohároch.

V kompletnom zložení odcestujú v piatok futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona do Berlína, kde ich v sobotu čaká finále Ligy majstrov proti Juventusu Turín. Všetkých 23 hráčov prvého tímu je zdravotne v poriadku a spolu s niektorými členmi B-tímu sa presunú do Nemecka, informoval katalánsky klub na svojej webstránke.

V poriadku už je teda aj Andres Iniesta, ktorého v uplynulých dňoch trápili problémy s lýtkom, jeho nasadenie vo finále ale nebolo bezprostredne ohrozené. Majster sveta z roku 2010 a dvojnásobný majster Európy so Španielskom bol pri uplynulých troch triumfoch Barcelony v Lige majstrov. Z B-tímu úradujúceho španielskeho majstra cestujú do Berlína Munir, Sandro a Samper.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články