Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozáčik pred Macedónskom: "Ľahké to určite nebude"

Slovenskí futbalisti sa zišli na stredajšom zraze v Senci pred blížiacim sa kvalifikačným zápasom C-skupiny EURO 2016 proti Macedónsku v Žiline (14. júna) v dobrej nálade.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Z pôvodne nominovaných chýbala iba trojica Ondrej Duda, Róbert Mak, Adam Nemec. Prítomný bol aj obranca Lukáš Tesák z ruského prvoligového Arsenalu Tula, pre ktorého to bude premiéra v reprezentácii SR.

V prvom vzájomnom zápase vyhralo Slovensko v Skopje v novembri minulého roka po góloch Juraja Kucku a Adama Nemca 2:0. Okrem toho zverenci trénera Jána Kozáka triumfovali nad Luxemburskom, Bieloruskom, Španielskom i Ukrajinou a s plným počtom 15 bodov trónia na čele tabuľky C-skupiny. Špecifický júnový asociačný termín zastihol väčšinu hráčov už po skončení ich klubových sezón. Kouč Kozák chce aj preto mužstvo pripraviť čo najlepšie. "Ide nám o to, aby sme sa čo najlepšie pripravili na dôležitý zápas s Macedónskom. Pretože chceme byť úspešní a úspešný môže byť iba ten, kto sa dobre pripraví. Termín je špecifický, trochu nešťastný z môjho pohľadu, ale to je pre každého rovnaké. Prvých päť dní od stredy do nedele chceme využiť na to, že tí hráči, ktorí boli viac vyťažení, budú mať skôr iný program ako tí, čo menej trénovali. Aby sme ich nastavili na to, že na ďalšom zraze, ktorý bude na budúci týždeň v stredu už boli v takom stave, aby sme sa mohli sústrediť už na tú konkrétnu prípravu na Macedónsko," naznačil program kempu tréner SR.

Kozáka potešila prítomnosť drvivej väčšiny nominovaných. "Všetci chlapci prišli, menšie zdravotné problémy hlásil Kozáčik. Uvidíme, čo bude s Hubočanom, keďže neodohral posledný ligový zápas, má problémy s členkom. Myslím, že ostatní hráči sú k dispozícii," dodal.

Martin Škrtel sa na stretnutie s reprezentačnými kolegami tešil. "Bolo trochu ťažšie sa na to skoncetrovať, keďže už viacerí máme po sezóne a boli sme pripravení na dovolenky. Termín zápasu nie je našťastnejší, ale my sme profesionáli a musíme sa s tým vyrovnať. Tento kemp je na dobro veci, že budeme spolu, potrénujeme. Následne budeme mať dva dni voľno a potom už nabehne príprava na ostrý zápas. Myslím, že kemp splní účel a dobre nás pripraví na samotné stretnutie, pretože vždy je iné trénovať sám a trénovať v kolektíve," povedal. Opora zadných radov národného tímu i FC Liverpool verí, že Slováci duel proti Macedónsku zvládnu. "Papierovým favoritom možno sme, ale už veľakrát sme sa presvedčili, že to musíme potvrdiť na ihrisku. Aj prvý zápas u súpera nebol jednoduchý, domáci nastrelili nejaké tie tyčky, brvná. Bol to ťažký zápas a taký istý ťažký bude aj teraz. Majú nového trénera a hráči sa budú chcieť ukázať. Ale ja verím v silu tohto mužstva a viem, že kvalita je na našej strane. Myslím, že ak každý z nás predvedie akési optimum, ktoré sa od neho čaká, tak potom by sme zápas mali zvládnuť a ja pevne verím, že ho aj zvládneme," dodal Škrtel.

Aj stredopoliar Juraj Kucka kvitoval usporiadanie kempu desať dní pred samotným zápasom. "Ak by sme začali neskôr, bola by tam dlhá pauza. Preto myslím, že je to potrebné, udržať sa v kondícii. Potom na ďalšom zraze sa už budeme pripravovať na samotný zápas. Každopádne sa musíme na to dobre pripraviť, nepodceniť súpera a dať do toho všetko tak, ako sme to robili v predchádzajúcich dueloch. Zápas bude pre náš veľmi dôležitý a my chceme jednoznačne získať tri body," povedal. Defenzívny štít FC Janov bol autorom úvodného gólu, ktorým Slováci v Macedónsku položili základ víťazstva 2:0. "Bodaj by sa mi podarilo opäť skórovať. Ale nebude to jednoduché, súper bude veľmi nepríjemný, už v prvom zápase si vytvoril nejaké tie šance a preto si na nich musíme dať pozor," dodal Kucka.

Brankár Matúš Kozáčik prišiel na zraz s obviazaným ľavým lakťom. "Pred dvoma dňami sa mi v lakti objavil menší zápal. Bol som u doktora, dal mi nejaké antibiotiká. Zajtra by som sa mal dozvedieť, čo s tým vlastne mám. Dúfam, že to nebude nič vážne a budem môcť začať čo najskôr trénovať," povedal najlepší gólman uplynulej sezóny českej najvyšše súťaže. Aj on upozorňoval na nepríjemného súpera. "Všetci videli, že už v Macedónsku to bol veľmi ťažký zápas. Oni teraz vymenili trénera, čiže budú mať extra nový impulz. Ľahké to určite nebude," dodal brankár Viktorie Plzeň.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články