Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP zápasy histórie: Nemecko - Brazília (Finále MS 2002)

Výlet do histórie nás dnes zavedie do Japonska na veľký zápas medzi Nemeckom a Brazíliou.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

Finále majstrovstiev sveta 2002 sa odohralo na štadióne v Jokohame 30. júna 2002. Hlavným rozhodcom zápasu bol skúsený taliansky arbiter Pierluigi Collina. Na rozhodujúcu bitku 17. Svetového šampionátu bolo zvedavých 69 000 divákov.

SITUÁCIA PRED ZÁPASOM

Brazília prešla svojou skupinou bez straty bodu, nemecký výber stratil bod po remíze s Írskom. Vo vyraďovacej fáze si Nemci poradili s Paraguajom, USA a Kóreou. Brazílčania porazili Belgicko, Anglicko a v semifinále aj prekvapenie turnaja Turecko.

ZÁPAS

Prvý polčas

Nemci, hrajúci bez potrestaného režiséra Ballacka, hrozili najmä po pravej strane. V úvode zápasu sa dostali do príležitosti nemeckí futbalisti. Klose ale na Schneiderov center nedosiahol. V 19. minúte sa šikovnou uličkou prezentoval Ronaldinho, prihrávka našla Ronalda, ten však mieril tesne vedľa pravej žrde Kahnovej bránky. Po polhodine hry sa Ronaldo ocitol zoči-voči nemeckému gólmanovi, v páde však loptu už špičkou kopačky za jeho chrbát neusmernil. Brazílčania prevzali iniciatívu a Nemcom prakticky nič nedovolili. V závere prvého polčasu mohli nastrelil Kleberson brvno a po strieľanom centri Roberta Carlosa pálil Ronaldo len do Kahna.

Druhý polčas

Prvú šancu po zmene strán mali Nemci. Po Neuvillovom rohu hlavičkoval Jeremies, jeho pokus zblokoval Edmilson. Vzápätí to Jeremies skúšal bombou z priameho. Brazílsky gólman Marcos vytlačil loptu na ľavú žrď. Na druhej strane mohlo zahrmieť v 52. minúte, Rivaldo však ani na dvakrát Kahna neprekonal. O päť minút dostal dobrú loptu od Bodeho do behu Hamann, jeho strela skončila nad Marcosovou bránkou. V 67. Minúte stratil Hamann loptu, ktorá sa dostala k Rivaldovi, ten okamžite namieril na bránu, Kahnovi lopta vypadla a dobiehajúci Ronaldo poslal Brazíliu do vedenia. Brazília udrela ešte raz. Jedenásť minút pred koncom našiel Kleberson prihrávkou Ronalda a ten namieril presne k ľavej žrdi. Nemci sa snažili o zázrak ale Bierhoff a Metzelder Marcosa neprekonali a Brazília sa piatykrát stala majstrom sveta.

Nemecko - Brazília 0:2 (0:0)

Góly: 67. a 79. Ronaldo

ŽK: Klose - Roque Junior

Nemecko: Kahn - Frings, Linke, Ramelow, Metzelder - B. Schneider, Jeremies (77. Asamoah), Hamann, Bode (84. Ziege) - Klose (74. Bierhoff), Neuville

Brazília: Marcos - Lucio, Edmilson, Roque Junior - Cafú, Gilberto Silva, Kleberson, Roberto Carlos - Ronaldinho (85. Juninho Paulista) - Rivaldo, Ronaldo (90. Denilson)

Celý zápas:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články