Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stoch pred kvalifikáciou: "Rátajú sa len a len body"

Stoch sa po sezóne teší na kvalifikáciu EURA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský futbalista Miroslav Stoch má za sebou prvú sezónu v profesionálnej kariére, v ktorej sa mu s klubom nepodarilo získať žiadnu cennú trofej. Napriek tomu odohral v drese PAOK-u Solún 46 zápasov, v ktorých nastrieľal 10 gólov a pridal rovnaký počet asistencií. Po letnej dovolenke a príprave sa teší aj na kvalifikačné duely SR o postup na európsky šampionát vo Francúzsku.

Dvadsaťštyriročný futbalista sa v drese gréckeho zamestnávateľa uviedol na výbornú, keď mal po prvých šiestich dueloch sezóny na konte štyri góly. "Začiatok bol naozaj výborný, darilo sa mi herne i strelecky. Tých zápasov vtedy ešte nebolo tak veľa, keď to porovnám s druhou polovicou sezóny," uviedol Stoch pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency (FSA).

Celkovo sa ofenzívne ladený futbalista prezentoval na otvorenej zápasovej scéne v ročníku 2013/2014 až päťdesiatjedenkrát. Náročný program gréckej ligy mu dopĺňali aj pohárové súťaže. "Cítil som, že pri tomto náročnom programe prišiel na mňa nejaký útlm, bol som vyčerpaný. Môj manažér Milan Lednický mi sprostredkoval stretnutie s uznávaným špecialistom, doktorom Zacharom, ktorý mi diagnostikoval únavu a naordinoval mi vitamínový program. To ma akoby znovu ´nakoplo´," dodal Stoch.

Bodku za ročníkom, v ktorom sa mu prvýkrát od prechodu k profesionálnemu futbalu nepodarilo získať žiadnu cennú trofej, dal počas uplynulého víkendu v reprezentácii. Zverenci Jána Kozáka najskôr v príprave zdolali Čiernu Horu v Senci 2:0, následne v pondelok podľahli v Petrohrade domácemu Rusku 0:1. "Bol to posledný zraz pred kvalifikáciou, a preto dosť dôležitý. Škoda, že niektorí hráči boli zranení a nemohli prísť. Pevne verím, že v kvalifikácii dosiahneme dobré výsledky ako v príprave. Viem, že naša hra nebola vždy ideálna, ale v ostrých zápasoch to nikoho nebude zaujímať. Rátajú sa len a len body," nechal sa počuť rýchlonohý krídelník.

V kvalifikácii o postup na EURO 2016 vo Francúzsku sa Slováci stretnú v C-skupine so Španielskom, Ukrajinou, Bieloruskom, Macedónskom a Luxemburskom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články