Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan v závere uchmatol Trnave "bronz"

Dnes definitívne skončila sezóna 2014/2015.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 3:0 (0:0)

Góly: 51. a 65. Jelič, 67. Mihalík. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Káčer, Letič, Mihalík, Paur – E. Sabo, Cleber, Mikovič, Vlasko, 1875 divákov

MŠK Žilina: Volešák – Pečovský, Vavro, Škriniar, Letič – Káčer (29. Paur), Bénes (89. Klec) – Škvarka (77. William) – Špalek, Jelič, Mihalík

Spartak Trnava: Kelava – Martin Tóth, M. Nikolič, Bortel, Čonka – Greššák – E. Sabo, Casado (70. M. Hlinka), Cleber (70. Vojtuš) – Mikovič, Vlasko (80. Janečka)

Ako prví sa v 4. min. do šance dostali hostia, ale hlavička Tótha skončila iba v náručí pripraveného Volešáka. Ďalšiu sľubnú šancu mali spartakovci o štyri minúty, keď sa po rohu domácich dostali do brejku, ale Sabova strela po prihrávke Mikoviča letela vysoko nad bránu. V 10. min. už pohrozila aj Žilina, keď Škvarka vybojoval loptu pre Jeliča, no chorvátsky kanonier ju v dobrej pozícii poslal tesne nad Kelavovu bránu. Na trávniku potom pribudlo nervozity a začalo sa viac iskriť. Žilinčania sa nevedeli dostať do tempa, ani pred Kelavovou bránu a oveľa viac vzruchu tak bolo pred bránou MŠK. V 33. min. sa dostal k hlavičke nikým nekrytý Vavro a Kelava jeho pokus k ľavej žrdi zastavil tesne pred čiarou. V 39. min. chyboval vzadu Letič, ktorý vysunul do šance Clebera, no ten zoči – voči Volešákovi namieril iba vedľa ľavej žrde. Ďalšiu gólovku mal na kopačke v 42. min. Mikovič, gólman Žiliny ale vyboxoval jeho tvrdú strelu do bezpečia a diváci sa tak v prvej polovici gólu nedočkali.

Nečakali však dlho, lebo už po šiestich minútach od zmeny strán vyrobili Trnavčania vzadu chybu, k lopte sa dostal Jelič a poslal ju popri Kelavovi do siete. Domáci mohli pridať v hustom daždi aj druhý gól, ale Kelava pred nabiehajúcim Paurom loptu vykopol a Škvarka ju do opustenej brány neposlal. Práve Škvarka však v 65. min. vyrobil v 16-tke hostí vietor, jeho strelu po zemi síce Kelava ešte stihol vyraziť, ale iba k Jeličovi, ktorý zvýšil na 2:0. A keď o necelé dve minúty vyrobili hostia v zadných radoch ďalšiu chybu a Mihalík zvýšil na 3:0, bolo o víťazstve domácich rozhodnuté. Domáci sa ešte snažili pomôcť Matejovi Jeličovi k zisku koruny kráľa strelcov, ale ďalší gól už nepridal, a tak sa o ňu musí podeliť s rovnako 19-gólovým Seničanom Kalabiškom.

FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 3:0 (1:0)

Góly: 27. Pillár, 61. a 84. Kalabiška. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Vaščak, Kupčík (obaja Podbrezová), ČK: 64. Vaščak (Podbrezová), 1094 divákov

FK Senica: Šulla (89. Junas) - Dolný, Pavlík, Pillár, Čunta - Krč (66. Komara), Hušek - Kosorín, Hlohovský, Kalabiška - Mráz (86. Gombala)

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Migaľa, Nosko, Kupčík, M. Pančík - Kochan, Hovančík - Gal Andrezly, Vaščak, Harvilko (56. J. Pančík) - Nworah

Na Záhorí pred zápasom odovzdali pohár a zlaté medaily dorastencom do 19 rokov, ktorí sa stali majstrami Slovenska. Takisto sa rozlúčili aj s hlavným rozhodcom Trutzom, pre ktorého to bol posledný súťažný duel. Seničania opäť nastúpili s viacerými mladíkmi v zostave a na ich hre to bolo v úvode poznať. Loptu mali viac vo svojej moci hostia, vážnejšiu šancu na gól mal v 9. minúte Harvilko, ktorý sa po centri sprava uvoľnil v šestnástke, no jeho strelu vyrazil brankár Šulla nohami na roh. V 27. minúte padol úvodný gól zápasu, po priamom kope Hlohovského krásne hlavičkoval do pravej šibenice Pillár a strelil už svoj ôsmy gól v sezóne. Od tohto momentu boli Seničania lepším celkom a najmä Čuntova šanca po narážačke s Kalabiškom volala po góle.

Druhý polčas bol plne v réžii Záhorákov. Vypracovali si viacero gólových šancí a pridali dva góly. Do 60. minúty sa v dvoch príležitostiach ocitol Kalabiška a v jednej Kosorín. Kalabiškovi sa napokon po hodine hry podarilo premeniť tretiu šancu na gól, keď krásnou tvrdou strelou zo šestnástky k žrdi dal na 2:0. V 63. minúty opustil trávnik po červenej karte hosťujúci Vaščak a prevaha Záhorákov bola ešte vyššia. Desať minút pred koncom nastrelil Komara brvno, no v 84. minúta prišla opäť chvíľa Kalabišku. Po prihrávke Kosorína pekne preskočil na päťke brániaceho hráča a upravil na rozdiel troch góloch. Nakoniec mohol český legionár streliť i dvadsiaty gól sezóny, loptu na päťke však netrafil dobre. Honor najlepšieho strelca si tak rozdelil so žilinským Matejom Jeličom.

Spartak Myjava – MFK Košice 1:1 (1:0)

Góly: 5. Pekár – 74. Viazanko. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Kuzma, Daniel – Haskič, Vancák, Viazanko, 894 divákov

Spartak Myjava: Hruška – Švec, Marček, Častulín, Kolár – Bílovský – Ciprys (80. Peňaška), Pekár, Daniel, Jastráb (77. Janco) – Kuzma (85. Ferenčič)

MFK Košice: Tofiloski – Djordjevič, Pavúk, Žebík, Tóth – Vancák (68. Hirjak) – Haskič, Pačinda (87. Jonec), Dimun, Viazanko – Diaby (34. Kubík)

S úvodným hvizdom hlavného arbitra sa na Myjave rozpršalo a zakrátko aj gólovo zahrmelo, keď si center od Daniela našiel hlavu Pekára, ktorý loptu poslal do siete – 1:0. Nepríjemnú prudkú prihrávku pred bránu od Ciprysa v 14. min. odvrátil nad bránu Žebík. Východniari pohrozili z kontry v 19. min., na jej konci bol strieľajúci Pačinda. Na opačnej strane testoval o štyri minúty Tofiloskeho pozornosť zo strednej vzdialenosti Daniel.

V 54. min. zahral rohový kop Pekár a prudký projektil z Ciprysovej kopačky vyrazil Tofiloski. "Kopaničiari" postupne pritlačili Košičanov pred ich bránu. V 67. min. prenikol Kuzma a prihrávku pred bránu vyrazil Tofiloski. Akcia ešte pokračovala, no následnú strelu dokázal jeden z hosťujúcich hráčov odvrátiť mimo brány. V 72. min. našla prihrávka za obranu nabehnutého Pekára, ten mohol strieľať, no hľadal ešte lepšie postaveného spoluhráča, na ktorého však prihrávka neprešla. A tak sa, paradoxne, tešili hostia, v 74. min. bol na konci gólovej akcie Viazanko a do odkrytej brány pohodlne vyrovnal – 1:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)

Góly: 10. Milinkovič, 48. Mészáros, 54. Kubík. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Michalík - Záhumenský, Milinkovič, 4036 divákov

FC DAC: Polaček - Turňa (46. Sabler), Michalík, Kwin (31. Tóth), Szabó - Ljubičič - Brašeň (82. Ujlaky), Ľupták, Straka, Štepanovský - Szarka

Slovan: Perniš - Čikoš, Saláta, Gorosito, Záhumenský - Milinkovič, Šimovič, Lásik (83. Štefánik), Kubík (57. Peltier) - Mészáros, Zreľák (73. Oršula)

Pred úvodným výkopom majiteľ Dunajskej Stredy ocenil odvedenú prácu odchádzajúcich futbalistov Petra Majerníka a Ivana Šnirca, následne si všetci minútou ticha uctili pamiatku tragicky zosnulého Zsolta Érseka. Od úvodu sa hral útočný futbal, mužstvá sa pustili bez rešpektu do seba. V 10. minúte prišiel úvodný gól zápasu, pri odrazenej lopte sa orientoval najlepšie Milinkovič, ktorý ju poslal do siete - 0:1. V 18. minúte po Ľuptákovom centri spálil tutovku Kwin, ktorý hlavou poslal loptu tesne nad. V 31. minúte našiel Mészáros v pokutovom území Lásika, strelu z 10 metrov však Polaček vyrazil. Do konca prvého polčasu sa viac snažili domáci, hostia hrozili hlavne z brejkov, gólový efekt to však neprinieslo.

Ešte sa ani poriadne nerozbehla hra v druhom polčase a hostia viedli už o dva góly. V 48. minúte sa dostal k lopte Mészáros, ktorý slabou strelou prekonal domáceho gólmana - 0:2. Radosť hostí prišla aj v 54. minúte, keď Mészáros prihral na päťke Kubíkovi a ten nezaváhal - 0:3. O štyri minúty neskôr mohol znížiť Ľupták, odrazenú loptu však napálil len do brvna. Domáci sa naďalej tlačili dopredu, no bez efektu. V 73. minúte sa po sľubnej akcii dostal k strele Brašeň, bránu však prekopol. V poslednej minúte sa rútil na domáceho brankára Oršula, Polaček však nohou stihol zakročiť. V konečnom dôsledku Slovan využil chyby v domácej obrane a zaslúžene získal na Žitnom Ostrove dôležité tri body, ktoré ho katapultovali na tretiu priečku.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1:3 (0:1)

Góly: 90.+ Orávik - 12. Jairo, 53. Madu, 82. Skovajsa. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Mikinič, Tipurič - Skovajsa, 840 divákov.

ViOn Zlaté Moravce: Novota - Pavlenda (55. Mance), Tipurič, Szöke, Vrablec - Orávik, Sabo (46. Kovjenič), Charizopulos, Mazan (46. Cebara) - Kirilins- Mikinič

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Skovajsa, Madu - Lobotka - Mondek (73. Kleščík), Jairo, Koolwijk (83. Jančo), van Kessel - Edmond (57. Guba)

Do zápasu proti čerstvému majstrovi vstúpili domáci nebojácne. V 7. min Mazan rozohral štandartnú situáciu, k lopte sa dostal Kirilins, ktorého strelu v poslednej chvíli zblokoval Ramon a následne Mikinič mieril nad. Do vedenia išli hostia v 12. min keď Jairo prešiel stredom domácej obrany a poľahky prekonal bezmocného Novotu. Od tohto momentu to boli Trenčania, ktorí diktovali tempo a domácich čoraz viac tlačili pred vlastné pokutové územie. V 20. min chyboval Charisopulos, Edmond však z 18 m nenamieril presne. V 25. min sa v dobrej pozícii ocitol van Kessel, z hranice šestnástky tesne minul ľavú žrď Novotovej brány. Po polhodine hry van Kessel našiel v pokutovom území Jaira, pozorný Novota si však s jeho strelou poradil. V závere prvého polčasu skúšal šťastie Edmond, domáci gólman sa však nenechal prekvapiť.

Ani po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil. Do dvojgólového vedenia poslal Trenčanov v 53. min krásnou strelou do šibenice Madu. Domáci sa snažili o rýchle kontry, ktoré však k úspechu neviedli. V 62. min to boli hostia, ktorí predviedli peknú akciu po osi Jairo - van Kessel - Mondek, ale posledný menovaný mieril len do do brankára Novotu. V 66. min napriahol spoza šestnástky Orávik, Šemrinec jeho strelu skrotil. V záverečnej švtrťhodine sa čerstvý majstri futbalom zabávali. V 80. min sa ocitol sám pred Novotom Jairo, v koncovke však zlyhal. Skóre sa menilo o dve minúty neskôr, keď po rohu lopta prepadla na zadnú žrď, kde číhal nekrytý Skovajsa a hlavičkou z troch metrov upravil na 0:3. Čestný úspech domácich zariadil v nadstavenom čase ich najlepší hráč v zápase Orávik.

FK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)

Góly: 61. Šovčík - 3. Masaryk, 66. Nagy. Rozhodovali: Šuniar – P. Kováč, Jenčura. ŽK: Lovás, Rosa, Kotora (všetci Ružomberok), 448 divákov

Dukla: Boroš - Gálik, Kapor, Had, Savič (55. Šovčík) – Willwéber (74. Snitka) – Hric (55. Balko), Faško, Kupec - Rejdovian, Polievka

MFK: Šavol - Boszorád, J. Maslo, Rosa, Lupták - M. Nagy – Janič (58. Almaský), Gerát, Vavrík (74. Kotora), Lovás (81. Gerec) - Masaryk

V prvom polčase sa diváci nenudili a videli vzruch pred oboma bránami. Prvá šanca skončila aj gólom, keď v tretej minúte poslal loptu do 16-ky Vavrík a Masaryk sa presadil – 0:1. Udrieť mohli aj domáci, ak by hlavička Hrica letela presnejšie. V desiatej minúte boli aktívnejší hostia, Masaryk pekne prenikol do pokutového územia, avšak zasahoval brankár Boroš, následne Lovás netrafil loptu. Bystričania sa snažili o vyrovnanie Hricom, Rejdovianom i Polievkom, ale v koncovke vždy zlyhali. V 19. minúte mohol Ružomberok vyhrávať už dvojgólovým rozdielom, ak by Vavrík pred prázdnou bránkou hlavou trafil loptu. O tri minúty neskôr tento hráč pohorel sám pred Borošom. Po polhodine hry predviedol na opačnej pekný slalom s loptou cez protihráčov Polievka, no zároveň aj potvrdil, že strelecky mu to na jar nejde, mieril totiž vedľa. Stav do prestávky ešte mohol meniť kapitán Liptákov Maslo, ktorý po rohu hlavičkoval nad brvno.

V druhom polčase sa viac tlačili dopredu hráči spod Urpína, skúšal to Faško, najprv spoza šestnástky, potom aj z ľavej strany, ale pohorel na gólmanovi Šavolovi. Vyšlo to až striedajúcemu Šovčíkovi, ktorý zužitkoval prihrávku Polievku a v malom vápne sa nemýlil – 1:1. Ružomberčania po inkasovanom góle na chvíľu ožili a prvú vážnejšiu príležitosť aj využili. Z takmer dvadsiatich metrov nádherne napriahol Nagy a mieril presne k žrdi – 1:2. Odpovedať mohol o minútu opäť Šovčík, ale tentoraz posielal loptu vedľa odkrytej bránky a Snitka v 77. minúte pálil zo 17 m do žrde. Dukla túžila znovu vyrovnať, no nepomohol jej ani dym, ktorý spôsobili fanúšikovia nad bránou súpera, hoci Šavol mal mierne problémy pri Snitkovej strele. Na druhej strane ešte zasahoval Boroš po koncovke Masaryka spoza pokutového územia, stav sa však už nezmenil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články