Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kvalitná jedenástka Ligue 1 zadarmo alebo hráčom končia zmluvy

Top
Ligue 1 sa v poslednej dobe ukazuje ako veľmi kvalitná a vyrovnaná liga. Koncom júna vyprší zmluva niekoľkým kvalitným hráčom a my si pre Vás pripravili jedenástku, ktorú by títo hráči mohli utvoriť.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Brankár

Mouez Hasse (OGC Nice, 20 rokov)
Francúzsko-tuniský brankár, jedna z veľkých nádejí a taktiež stavebný kameň tohtoročného Nice. V lige odchytal celkovo 30 zápasov, v ktorých inkasoval 41 gólov. Vo februári minulého roku bol zvolený za najsľubnejšieho brankára s ročníkom narodenia 1995.

Obrana

Mouhamadou Dabo (Olympique Lyon, 28 rokov)
Kvalitný obranca, ktorý môže hrať na oboch stranách ihriska. Vzhľadom k zraneniam si túto sezónu pripísal len 15 štartov. Senegalský hráč momentálne hľadá nový impulz v kariére.

Rod Fanni (Olympique de Marseille, 33 rokov)
Pred posledným zápasom v drese Marseille došlo k rozlúčke, takže je jasné, že si francúzsky obranca bude hľadať nový angažmán. Nakoľko je futbalovo „starší“, nastúpil v celkovo 29 zápasoch.

Ricardo Carvalho (AS Monaco, 37 rokov)
Veľmi skúsený obranca má aj napriek pokročilému veku chuť naďalej pokračovať vo futbalovej kariére. Je celkom možné, že dôjde k predĺženiu zmluvy s kniežatami z Monaca.

Jérémy Morel (Olympique de Marseille, 31 rokov)
V minulosti skôr ľavý obranca sa pod Marcelom Bielsom usadil v strede obrany tímu z juhu Francúzska. V posledných dňoch sa hovorí o záujme Lyonu. Je však rovnako pravdepodobné, že si svoj pobyt na pobreží ešte predĺži.

Záloha

Landry N´guémo (ASSE, 29 rokov)
Po šiestich mesiacoch bez angažmán využil zranenie Cohada a prišiel do Saint-Étienne, za ktoré si na svoje konto pripísal 17 štartov. Zmluvu však podpísal iba na pol roka a momentálne je pripravený na ďalšiu výzvu.

Didier Digard (OCG Nice, 28 rokov)
Do Nice prišiel v roku 2010. Tento rok odohral iba 13 zápasov. Pre francúzsky denník Le Parisien prehlásil: „Zatiaľ som sa nie vždy rozhodol správne. Chcel by som prestúpiť do klubu, ktorý má ozajstnú túžbu po víťazstve.“ Stoja o neho mužstvá z Anglicka, vo Francúzsku hlavne Saint-Étienne.

Yoann Gourcuff (Olympique Lyon, 29 rokov)
V roku 2009 prišiel z Bordeaux za 22 miliónov eur. Časté zranenia ho však nepustili na ihrisko a je tak celkom možné, že sa v Lyone stane nechceným. Pravdepodobný je jeho návrat späť do Bordeaux.

André Ayew (Olympique de Marseille, 25 rokov)
So zaplneným štadiónom sa lúčil v slzách. Ghanský záložník si vo svojej poslednej sezóne pripísal v 30 zápasoch celkovo 11 gólov. Teraz ešte nie je isté, kam zamieri. Najviac sa však hovorí o záujme AS Rím, v hre je však aj Anglicko či Nemecko.

Útočníci

Dimitar Berbatov (AS Monaco, 34 rokov)
Ďalší z veľmi skúsených hráčov Monaca. Bulharský útočník strelil v 38 zápasoch za kniežatá v tejto sezóne 9 gólov. Jeden z najdôležitejších bol ten proti Arsenalu, vďaka ktorému Monaco postúpilo do ďalšej fázy Ligy majstrov.

André-Pierre Gignac (Olympique de Marseille, 29 rokov)
Rovnako ako Fanni či Ayew má aj Gignac jasno v tom, že na juhu Francúzska naďalej pôsobiť nebude. Hovorí sa o prestupe do Dinama Moskva, kde by sa stretol s bývalým spoluhráčom Valbuenom. Momentálne sa o jeho služby hlási aj turecký Galatasaray.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: FutbalovýSvet.sk, lfp.fr

Diskusia

Podobné články