Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Petráš zavesil kopačky na klinec

Slovenský futbalista Martin Petráš oficiálne ukončil svoju kariéru. Po Zdenovi Štrbovi je tak druhým členom kádra slovenskej reprezentácie z MS 2010 v JAR, ktorý sa rozhodol pre športový dôchodok. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"V prvom rade musím povedať, že som dosiahol všetko, po čom som túžil. Ak by som mal použiť jedno slovo, poviem spokojnosť. Alebo možno ešte výstižnejšie by bolo hrdosť. Z malej Prievidze som sa dostal do sveta a myslím si, že som sa nestratil. Som jediný slovenský futbalista, ktorý hral na ME 2000 do 21 rokov, OH 2000 v Sydney aj MS 2010 v Juhoafrickej republike," uviedol 35-ročný Petráš.

Svoju kariéru odštartoval v Prievidzi, v roku 2000 opustil Slovensko a odvtedy pôsobil len v zahraničí. Po angažmáne v Jablonci pôsobil v Sparte Praha, kde si zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov. Krátko obliekal aj dres škótskeho Hearts a FBK Kaunas v Litve. V roku 2006 zakotvil v Taliansku, kde okúsil Seriu B. V závere kariéry pôsobil v treťoligovom talianskom klube Delta Porto Tolle a derniéru zažil v ročníku 2014/2015 v sanmarínskej La Fiorite.

V rokoch 2002 až 2010 hral za národný tím, v 38 zápasoch dal jeden gól. "Chcem sa teraz venovať manažérskej činnosti a zistil som, že dve veci už jednoducho naraz robiť nedokážem. Aspoň nie na sto percent. Pokojne by som mohol ešte hrať, ale rozhodol som sa, že je najvyšší čas skončiť s aktívnou činnosťou a vrhnúť sa do iného sveta. Hoci stále spojeného s futbalom," prezradil pre Šport.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články