Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V sídle FIFA sa zatýkalo

Federálne ministerstvo spravodlivosti Švajčiarska oznámilo, že v krajine zatkli šesť vysokopostavených futbalových funkcionárov pre podozrenie z korupcie a plánujú ich vydať americkým úradom.
Zdroj: youtube
Zdieľajte:

V stredajšom vyhlásení ministerstvo informuje, že americké úrady podozrievajú šesticu z prijatia úplatkov vo výške niekoľkých miliónov dolárov. Tých sa mali dopustiť v období od roku 1990 až do dnes.

"Šesť futbalových funkcionárov zatkla dnes v Zürich polícia miestneho kantónu. Zatykače boli vydané na žiadosť amerických orgánov. Kancelária prokurátora pre východný obvod New Yorku vyšetruje tieto osoby pre podozrenie z prijatia úplatkov. Predstavitelia športových mediálnych spoločností a promotérskych firiem sú podozriví z toho, že platili futbalovým funkcionárom, delegátom FIFA a ďalším osobám z organizácií FIFA dokopy viac ako 100 miliónov dolárov. Predpokladá sa, že na oplátku získali mediálne, marketingové a sponzorské práva na futbalové turnaje v Latinskej Amerike. Podľa amerických orgánov sa tieto zločiny pripravili na území USA a platby išli cez americké banky," uvádza sa vo vyhlásení.

Zásah sa odohral iba dva dni pred voľbami prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Informovala agentúra AP.

Denník New York Times v tejto súvislosti uvádza, že medzi zadržanými osobami sú prezident Kostarickej futbalovej federácie Eduardo Li, viceprezident FIFA a prezident federácie na Kajmanských ostrovoch Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo z Uruguaja, ktorý je viceprezidentom FIFA a bývalým prezidentom Juhoamerickej futbalovej asociácie ako aj Jack Warner z Trinidadu a Tobago, exviceprezident FIFA a prezident Karibskej futbalovej únie. Periodikum pripomína, že osôb podozrivých z korupcie môže byť viac. Nie všetci z nich sa však nachádzajú v Zürichu. FIFA sa zatiaľ k záležitosti nevyjadrila.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články