Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Peru berie na Copa America skúsený tím

Tréner futbalovej reprezentácie Peru Ricardo Gareca stavil na skúsenosť. V konečnej 23-člennej nominácii jeho tímu na blížiacu sa Copa America figurujú tridsiatnici pôsobiaci v Európe Claudio Pizarro, Jefferson Farfan či Juan Vargas. Informovala agentúra Reuters.
Zdroj: panamericanworld.com
Zdieľajte:

Tí síce v ich kluboch počas sezóny nedostávali už toľko šancí, ale tréner im dal jasnú dôveru. Tridsaťšesťročný Pizarro nastúpil za Bayern Mníchov v tomto ročníku iba na 13 zápasov a neskóroval. Tridsaťročný Farfan pre zranenie vynechal väčšiu časť sezóny za Schalke 04 a 31-ročný Vargas sa nepresadil do základnej zostavy ACF Fiorentina. Gareca však po jeho prvom zápase na lavičke v apríli po domácej prehre s Venezuelou povedal, že mužstvo potrebuje skúsených hráčov.

Vo výbere prekvapujúceho semifinalistu posledného juhoamerického šampionátu nechýba ani jeho najlepší strelec Paolo Guerrero. Peru, ktoré je dvojnásobným kontinentálnym šampiónom, sa v základnej C-skupine turnaja v Čile stretne s Brazíliou, Kolumbiou a Venezuelou.

nominácia Peru na Copa America 2015:

brankári: Pedro Gallese (Juan Aurich), Diego Penny (Sporting Cristal), Salomon Libman (Cesar Vallejo)

obrancovia: Luis Advincula (Vitoria Setubal), Carlos Zambrano (Eintracht Frankfurt), Pedro Requena (Cesar Vallejo), Hansell Riojas (Cesar Vallejo), Christian Ramos (Juan Aurich), Yošimar Jotun (Malmö FF), Jair Cespedes (Juan Aurich)

stredopoliari: Josepmir Ballon (Sporting Cristal), Carlos Lobaton (Sporting Cristal), Carlos Ascues (Melgar), Joel Sanchez (Universidad San Martin), Christian Cueva, (Alianza Lima), Juan Vargas (ACF Fiorentina), Paolo Hurtado (Pacos de Ferreira), Edwin Retamoso (Real Garcilaso)

útočníci: Andre Carrillo (Sporting Lisbon), Claudio Pizarro (Bayern Mníchov), Jefferson Farfan (Schalke 04 Gelsenkirchen), Yordy Reyna (Red Bull Salzburg), Paolo Guerrero (Corinthians Sao Paulo)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články