Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

6 rekordov Premier League, ktoré padli v tejto sezóne

Top
Futbal sa stále vyvíja a rekordy, ktoré platili včera, už dnes platiť nemusia. Aktuálny ročník Premier League ponúkol mnoho skvelých momentov a niekoľko prekonaných rekordov. My vám prinášame šesť z nich.
Zdroj: Twitter
Zdieľajte:

Cena televíznych práv

Premier League je najlukratívnejšia futbalová liga sveta. Práva na vysielanie zápasov boli predané za neuveriteľných 5,1 miliardy libier, čo je 70% nárast oproti predchádzajúcej dohode. Zmluva bude platná od sezóny 2016/2017. Sky má práva na 126 zápasov, BT Sport na 42.

Celková prestupová suma

Tento rok bol najväčší, pokiaľ ide o celkové výdaje na prestupy. Kluby v lete zaplatili celkom 835 miliónov libier, zatiaľ čo v minulom roku to bolo „len” 630 miliónov libier. Keď pridáme ešte 115 miliónov libier, ktoré minuli v zimnom období, dostaneme sa k čiastke 950 miliónov libier. Najviac sa o túto veľkú čiastku zaslúžili Manchester United (163 miliónov) a Liverpool (117 miliónov).

Britský prestupový rekord

V letnom prestupovom okne prišlo mnoho skvelých futbalistov. Alexis Sanchez prestúpil do Arsenalu za 35 miliónov libier, Cesc Fabregas do Chelsea za 30 miliónov libier. Najviac však zaplatil Manchester United, ktorý za takmer 60 miliónov libier kúpil argentínskeho záložníka Angela Di Mariu. Tým bol taktiež prekonaný rekord, ktorý do tej doby držala Chelsea, s nákupom Fernanda Toresse za 50 miliónov libier v roku 2011.

Najviac gólov z pozície obrancu

Hráč, ktorý veľmi často dokázal skórovať v pravej situácii. Dlhodobý kapitán Chelsea, John Terry, prekonal rekord v počte strelených gólov spomedzi obrancov. Pred ním tento rekord držal David Unsworth, ktorý si na svoje konto pripísal celkom 38 gólov. Terryho gól proti Liverpoolu znamenal jeho 39. zásah a osamostatnenie sa na prvom mieste.

Najrýchlejší hetrik v histórii

Jeden z najúžasnejších rekordov držal Robbie Fowler, ktorý dokázal streliť tri góly za 4 minúty a 23 sekúnd v roku 1994 proti Arsenalu. Útočníkovi Southamptonu, Saido Manému, sa však túto hranicu podarilo posunúť ešte ďalej. Senegalský reprezentant strelil hetrik počas 2 minút a 56 sekúnd a svoje meno tak zapísal do histórie.

Najviac dní na čele tabuľky

Chelsea v tejto sezóne opäť dokázala získať titul pre majstra Premier League. Okrem tohto úspechu si na svoj konto pripísala ešte cenný rekord. V celkovom súčte dní strávených na prvom mieste tabuľky predbehla Manchester United, do tej doby držiaci rekord. Ten držal rekord od sezóny 1993/1994, keď sa na čele vyhrieval 262 dní. Chelsea túto hranicu posunula ešte vyššie, na 274 dní a stále pokračuje.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články