Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

"Titul patrí celému Trenčínu", žiaril sťastím tréner Ševela

Pod hradom Matúša Čáka prvýkrát v histórii vypuknú majstrovské futbalové oslavy. AS Trenčín sa po koncipovanej a systematickej práci v uplynulých rokoch dostal v prebiehajúcej sezóne až na vrchol a prvýkrát sa stal víťazom najvyššej domácej súťaže. Ako uviedol tréner novopečených šampiónov Martin Ševela v rozhovore pre TASR, radosť z titulu patrí všetkým fanúšikom i celému Trenčínu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pre AS je tento ročník mimoriadne úspešným. Najskôr sa radovali z víťazstva v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe, vo finále ktorého zdolali Senicu v jedenástkovom rozstrele a následne pribudla do vzácnej zbierky klubových trofejí aj tá majstrovská. Jej ziskom spečatili Trenčania historické double. "Je to úžasné, skvelé pocity. Tvrdá práca, ktorú sme odvádzali celý rok, stála za to. Boli to dlhé chvíle odriekania a driny, ktorú chlapci vydali zo seba počas celého roka, ale aj tých uplynulých, pretože išli sme krok po kroku a chceli sme byť presne tam, kde sme sa dnes ocitli. Získať majstrovský titul v rámci Slovenska je perfektné. Som strašne šťastný spoločne s chlapcami," uviedol pre TASR Ševela.

K vypuknutiu predčasnej obrovskej radosti na Považí pomohol Trenčanom detronizovaný šampión Slovan Bratislava. Ten v stredu uchmatol všetky tri body na pôde MŠK Žilina a zároveň odstavil jediného trenčianskeho konkurenta v boji o trofej. Ten má dve kola pred koncom na lídra nedostihnuteľný osembodový náskok, v sobotu navyše nastúpi na pôde Trenčína. V zápase však už formálne o nič nepôjde, stále však podľa Ševelu bude mať náboj obrovskej prestíže. "Čakajú nás ešte dve kolá, ale nebudeme nič zľahčovať. Osobne prijímam sobotňajšiu konfrontáciu so Žilinou, tie najväčšie oslavy preto ešte len prídu," dodal.

Martin Ševela prišiel do AS Trenčín vo februári roku 2009 ešte ako hráč. Postúpil s ním do najvyššej domácej súťaže, stal sa asistentom trénera a v septembri 2013 zasadol na lavičku AS v pozícii hlavného kouča. Cesta za majstrovským úspechom bola náročná, no drina a túžba priniesla veľký výsledok. "Musím si to aj ja vychutnať, je to veľmi čerstvé. Napadá mi strašne veľa myšlienok, ale je to naozaj odmena a bonus za to, čo sme pre futbal urobili a ako sme sa mu oddali. Nie je to len naša zásluha, ale aj všetkých ľudí v klube. Túto radosť chceme preniesť na celý Trenčín a verím, že ten je na nás pyšný," dodal Ševela.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články