Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Eufória v Trenčíne! Slovan zdolal Žilinu a pomohol AS k titulu

Belasí vyhrali v Žiline a rozhodli bitku o titul medzi Žilinou a Trenčínom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Šampiónmi najvyššej slovenskej súťaže sa prvýkrát v histórii stali futbalisti AS Trenčín. Na tróne ich definitívne potvrdilo zakopnutie jediného zostávajúceho konkurenta v boji o titul MŠK Žilina, ktorý v stredajšom zápase 31. kola Fortuna ligy 2014/2015 prehral doma s detronizovaným majstrom Slovanom Bratislava 1:2.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)

Góly: 22. Káčer – 72. Škriniar (vl.), 81. Milinkovič. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Hučko – Gorosito, Saláta, 2157 divákov.

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Hučko – Pečovský, Káčer – Škvarka (78. Bénes) – Čmelík (82. William), Jelič, Mihalík (70. Paur)

Slovan Bratislava: Perniš – Gorosito, Niňaj, Saláta, Čikoš – Simovič – Oršula (66. Lásik), Milinkovič (83. Peltier), Soumah (90. Štefánik) – Mészáros, Zreľák

Už po 45 sekundách hry mohol skórovať pred zápasom ocenený autor najkrajšieho aprílového gólu a kanonier súťaže Matej Jelič, ale loptu v malom vápne poslal iba vedľa brány. V 13. min. najskôr domáca obrana hasila pred Zreľákom po dobrom centri Oršulu z ľavej strany, aby sa pri následnom brejku Čmelíka s Jeličom vyznamenali "belasí" zadáci s Pernišom. Hra dostala spád, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú a diváci sa nenudili. V 22. min. hostia nedokázali dostať loptu na hrane 16-tky do bezpečia, Pečovský ju vybojoval pre Káčera a ten pohotovo spoza hráčov namieril po zemi presne k pravej žrdi. Žilinčania kontrolovali hru a Slovan príliš do šancí nepúšťali. V 39. min. Čmelíkov dobrý prudký center z pravej strany neumiestnil medzi tri žrde Mihalík a keďže sa neujali ani niektoré sľubné akcie hostí, do kabín šli spokojnejší žlto-zelení.

V úvode druhej časti sa oba tímy herne trochu hľadali. V 58. min. domáci urobili vzadu chybu a Zreľák sa po vysunutí od Gorosita rútil sám na Volešáka. Žilinský gólman však zareagoval včas a nohami vyrazil loptu do bezpečia. Hostia začali mať viac z hry a postupne si vytvárali ďalšie šance. Po jednej z nich sa už Slovan aj radoval z gólu, ale ten pre ofsajd neplatil. Belasí sa dočkali vyrovnania v 72. min., keď si loptu po centri z priameho kopu nešťastne zrazil špičkou do vlastnej brány Škriniar a na diaľku tak nechtiac pomohol Trenčanom k predčasnej radosti zo zisku prvého ligového titulu v ich histórii. Žilinčania sa mohli opäť dostať do vedenia v 79. min., keď sa po Káčerovej prihrávke ocitol sám s loptou Jelič, ale z diaľky poslal loptu iba vedľa pravej žrde Pernišovej brány. Zahrmelo však na druhej strane. K priamemu kopu sa postavil Milinkovič a ľavačkou trafil loptu prekrásne do ľavého rohu. Otrasení domáci už nedokázali gólovo zareagovať a Slovan sa tak tešil z prvých bodov v tomto ročníku v súbojoch so Žilinou.

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 0:3 (0:1)

Góly: 36. Sabo (z 11 m), 77. Vlasko (z 11 m), 90. Vojtuš. Rozhodoval:

Valášek, ŽK: Marček, Častulín - Bortel, 1896 divákov

Spartak Myjava: Solnička – Švec (66. Peňaška), Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský (82. Kastelovič), Marček – Ciprys, Pekár, Daniel – Kuzma

Spartak Trnava: Kelava – Tóth, Nikolič, Bortel, Čonka – Casado – Mikovič, Vlasko (85. Sládek), Greššák (89. Hlinka), Sabo – Cleber (79. Vojtuš)

V spartakovskom derby sa po úvodnom oťukávaní ako prví ofenzívne prejavili hostia, keď v 8. min. napriahol z 20 metrov Sabo a lopta opečiatkovala brvno. Individuálny prienik predviedol o štyri minúty neskôr Mikovič, prešiel cez troch protihráčov, no stopku jeho snahe vystavil včasným vybehnutím Solnička. Hra sa v nasledujúcich minútach odvíjala zväčša v strede poľa. Pre domácich sa zaujímavo črtala situácia z 24. min., na Kolárov center pred bránu však Kuzma nedosiahol. Do veľkej šance sa v 32. min. dostal Greššák, zvnútra pokutového územia bránku minul. V 35. min. fauloval Jánošík v 16-tke Clebera a Trnava mala výhodu pokutového kopu. Ten s prehľadom premenil Sabo a aktívnejší hostia sa ujali vedenia – 0:1. V závere polčasu zle vykopol loptu Solnička, do úniku sa dostal Cleber, ale svoju šancu nevyužil.

Vstup do druhého dejstva hry, v ktorom sa výdatne rozpršalo, vyšiel lepšie Myjavčanom. V 50. min. aj dosiahli gól, ale Kuzma bol v ofsajde. Rovnako pochodili aj trnavskí hráči v 62. min., keď sa v postavení mimo hry ocitol Sabo. Zvýšiť náskok "červeno-čiernych" mohol v 72. min. po Vlaskovej prihrávke Mikovič, ale bránu netrafil. V 76. min. došlo k súboju Častulína s Vlaskom v pokutovom území a hlavný arbiter po druhý raz nariadil penaltu. Tú Vlasko premenil strelou k žrdi - 0:2. V samom závere ešte po chybe v defenzíve "kopaničiarov" spečatil výhru Trnavy striedajúci Vojtuš – 0:3.

FK Senica - MFK Ružomberok 4:2 (1:0)

Góly: 45.+1 Pillár, 51. Kalabiška, 69. Hlohovský, 90.+2 Komara - 85. a 88. Masaryk. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Privrel, Kalabiška - Boszorád, Nagy, 1255 divákov

FK Senica: Šulla - Pitner, Pavlík, Pillár, Privrel (68. Mráz) - Hušek, Krč (70. Ventúra) - Dolný (90.+1 Komara, Hlohovský, Kalabiška - Kosorín

MFK Ružomberok: Nikolič - Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Lupták - Zošák, Nagy - Turčák (66. Gerec), Janič (46. J. Vavrík), Lovás (54. Almaský) - Masaryk

Pred zápasom sa funkcionári Senice rozlúčili s končiacimi hráčmi Kóňom, Opielom a Čermákom. Domáci teda nastúpili opäť v omladenej zostave a v prvom polčase podali sympatický výkon. Hlavne v úvodnej polhodine boli aktívnejší a chceli hrať futbal. Už v prvej minúte nepotrestali zlé vybehnutie brankára Nikoliča, na druhej strane po zaváhaní Šullu prestrelil z päťky Masaryk. V 38. minúte po polocentri Dolného netrafil v sklze loptu do prázdnej brány Pillár. Hostia z Ružomberka mohli ísť do vedenia v 41. minúte, Nagyovu nepríjemnú strelu Šulla vyrazil a rovnako úspešne si poradil aj s dorážkou Masaryka. Záhoráci mali v prvom dejstve viacero štandardných situácií a po jednej takej sa im podarilo v nadstavenom čase streliť úvodný gól zápasu. Na Hlohovského priamy kop si ideálne nabehol stopér Pillár a loptu poslal za Nikoliča - 1:0.

Druhý polčas priniesol výborný útočný futbal a diváci sa mali na čo pozerať. Aktívnejšie začali hostia, bolo vidieť, že chcú s výsledkom niečo urobiť. V 49. minúte nastrelil Boszorád ľavú žrď Šullovej brány. Seničania však nezaostávali, smerom dopredu boli nebezpeční a riadne podkurovali ružomberskej obrane. Na 2:0 zvýšil v 51. minúte Kalabiška, ktorý si na zadnej žrdi počkal na loptu po rohu Hlohovského. O tri minúty mohol dvakrát streliť gól Hlohovský, najskôr jeho krásna strela z 20 metrov letela tesne vedľa ľavej šibenice a o chvíľu išiel sám na brankára, ktorého sa snažil obstreliť, no mieril len do brvna. Do tretice mu to už vyšlo v 69. minúte, keď priamo z rohu poslal loptu do siete. V záverečných desiatich minútach sa dostali k slovu aj Ružomberčania. Najskôr Zošáka v gólovej šanci vychytal Šulla, no potom si senická obrana nedala pozor na Masaryka, ktorý dvomi gólmi v priebehu troch minút zdramatizoval zápas. Konečnú podobu dal výsledku v nadstavenom čase striedajúci Tomáš Komara.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články