Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Banská Bystrica sa lúči s najvyššou súťažou, Košice deklasovali Podbrezovú

Futbalisti Dukly Banská Bystrica vypadli z najvyššej domácej súťaže. V utorňajšom dueli 31. kola Fortuna ligy prehrali doma s AS Trenčín 0:1 a dve kolá pred koncom ročníka majú z poslednej priečky na jedenástu Podbrezovú nedostihnuteľnú stratu siedmich bodov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Naopak, Trenčania sa ziskom ďalších troch bodov výrazne priblížili k zisku majstrovského titulu. Pred druhou Žilinou, ktorá má k dobru stredajší duel so Slovanom Bratislava, majú už osembodový náskok. Ak Žilina nad ešte stále úradujúcim majstrom nezaboduje naplno, z titulu sa budú dve kolá pred koncom prvýkrát v histórii tešiť Trenčania.

Dukla B. Bystrica - AS Trenčín 0:1 (0:1)
Gól:
45. Van Kessel, rozhodca Straka, ŽK: Šovčík - Madu, Šemrinec, 483 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Gálik, Vajda, Had, Savič - Kapor - Willwéber (57. Šovčík), Rejdovian (57. Fajčík), Faško, Snitka (72. Hric) - Polievka
AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Madu - Lobotka - Guba (67. Mondek), Bero, Rabiu (61. Koolwijk), Van Kessel - Jairo (80. Kleščík)

Aj keď hral posledný s prvým a Trenčínu v boji o titul išlo o veľa, prvý polčas veľké rozdiely nepriniesol. Obe mužstvá hŕstku divákov v hľadisku statočne uspávali, brankári si mohli obrazne povedané vyložiť nohy na stôl a nebyť 45. minúty, dalo by sa hovoriť o antifutbale. V záverečnej polčasovej minúte si naviedol loptu z krídla až do stredu Van Kessel a asi z 20 metrov prízemnou strelou trafil presne k ľavej žrdi. Okrem gólového momentu hráči triafali bránku len sporadicky. Prvý roh kopal v 17. min Rabiu a aj ten sa skončil predčasne faulom. Domáci sa len zriedka pretlačili na útočnú polovicu a v 20. min po Faškovom priamom kope musel zasahovať obranca Rundič, keď v dobrom postavení zblokoval strelu Vajdu. V 24. min vyslal na bránku domácich Bero slabučkú hlavičku, potom po chybe Willwébera vyťažil spred bránky Jairo len roh, na druhej strane v 33. min Faško nedôrazne vystrelil z diaľky a Rejdovianovej hlavičke chýbala v 38. min presnosť. Trenčania sa ku koncu polčasu predsa len trochu zobudili, v 38. min vystrelil spoza 16-ky Madu, o tri minúty neskôr Gubov pokus vyrazil Boroš a pri ďalšom toho istého hráča už zasahovať nemusel. Dukla opúšťa najvyššiu súťaž po 12-tich rokoch a tento fakt sa odrazil v pochmúrnej atmosfére, aj keď na Štiavničkách svietilo slnko. Po zmene strán sa snažili z väčšej aktivity vyťažiť Trenčania gólovú poistku, s profesorským futbalom sa im to však nedarilo. Prudká strela, alebo center Van Kessela z ostrého uhla zapôsobil v 62. min dosť bezradne. Trenčanom sa do plných útočilo ťažko a keďže s invenciou šetrili, Boroša príliš nezamestnali. Zvrat v zápase mal na kopačke Vajda v 66. min, po faule brankára Šemrinca na prenikajúceho Šovčíka kopal penaltu, no umiestnil ju len mierne vľavo a Šemrinec loptu vyrazil. Hostia sa s výsledkom zahrávali, no úsporný režim im priniesol to hlavné, po čo v role obrovského favorita prišli na Štiavničky. V 86. min si vyslúžil komorný potlesk Koolwijk po presnej strele a bravúre Boroša, a tým sa aj uzavrel počet zaujímavejších momentov zápasu.

MFK Košice - ŽP Šport Podbrezová 5:0 (4:0)
Góly:
17. Huk, 31. Diaby, 39. Haskič, 44. Djordjevič, 48. Pačinda. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Harvilko (Podbrezová), 1259 divákov.

MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Žebík, Huk, Djordjevič - Dimun (60. Jonec), Šinglár - Viazanko (82. Ndiaye), Pačinda, Haskič (70. Gáll) - Diaby
ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Migaľa, Nosko, Kupčík, Greško (58. Harvilko) - Kochan, Hovančík - Andrič (46. Nworah), Podio, Gál-Andrezly (46. Pančík) - Škutka

V úvodnej štvrťhodine sa obidve mužstvá oťukávali, keď monotónny obraz narušil Pačinda ideálnou prihrávkou na Diabyho, ktorý neprekonal Baláža. O minútu neskôr sa zastreľoval Haskič, ale gól dali Košičania v 17. minúte po tom, ako Pačinda z rohu poslal loptu na hlavu Huka a ten otvoril skóre duelu - 1:0. Žlto-modrí boli pri chuti a z ďalšieho útoku Haskič preveril brankára hostí strelou približne z 25 metrov. V 31. minúte Haskič ideálnou prihrávkou po zemi našiel nabiehajúceho Diabyho a ten zoči-voči Balážovi nezaváhal - 2:0. Na rozdiel troch gólov zvýšil v 39. minúte po strele k ľavej žrdi Haskič. Dve minúty pred koncom prvého polčasu sa rútil na Baláža Viazanko, ale stav sa nezmenil. Po následnom priamom kope Baláž vyrazil loptu iba do pred ním stojaceho Djordjeviča, od ktorého putovala za jeho chrbát - 4:0.

Druhé dejstvo odštartovala gólová strela Pačindu, ktorý po priťuknutí Diabyho napriahol približne z dvadsiatich metrov k ľavej žrdi - 5:0. V 57. minúte zatlačili Košičania svojho súpera v jeho šestnástke, no strely Viazanka, Dimuna a následná hlavička Viazanka si cestu do siete nenašli. Hostia z Podbrezovej si vyprodukovali tri šance, ktoré však mierili mimo bránu domácich. Košice kontrolovali priebeh hry, v 76. minúte vypálil spoza šestnástky Pačinda a Baláž s problémami vytlačil na rohový kop. Ešte v tej istej minúte napriahol približne z 30 metrov Viazanko, ktorého pokus letel iba vedľa ľavej žrde. O tri minúty neskôr sa uvoľnil v šestnástke hostí Gáll, ale trafil iba Baláža. Podbrezová si v zostávajúcom čase vypracovala štyri šance, no iba jedna z nich mierila medzi tri žrde z kopačky Nworaha v závere duelu.

ViOn Zlaté Moravce - DAC Dunajská Streda 0:0
Rozhodoval:
Pavlík, ŽK: Orávik, Mikinič - Straka, Sarr, Michalík, Szarka, 922 divákov

ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Vrablec, Pintér (31. Szöke), Chren - Orávik, Sabo, Charizopulos, Mazan (76. Karaš) - Mikinič (84. Cebara) - Mance
DAC Dunajská Streda: Polaček - Turňa (77. Černák), Michalík, Kwin, Szabó - Straka (86. Sabler) - Štepanovský - Lupták, Krišto (63. Sarr), Brašeň - Szarka

Pred stretnutím si uctili minútou ticha hráči i fanúšikovia oboch táborov smrť mladého futbalistu DAC Zsolta Érseka. Od úvodných minút sa hral typický medzišestnástkový futbal s minimom streleckých príležitostí na oboch stranách. Vôbec prvú a jedinú strelu medzi žrde priniesla 24. minúta, keď Brašeň posunul Szarkovi, ktorého pozorný Kováč vychytal. Po polhodine hry predviedli hostia peknú akciu po osi Krišto - Štepanovský, no pred Szarkom už ratoval Chren. V 34. minúte Štepanovský našiel na ľavej strane Brašňa, ten z uhla prudkou strelou minul bránu. Záverečné minúty prvého dejstva patrili hráčom DAC-u, ale proti pozornej defenzíve ViOn-u nič nevymysleli.

Druhé dejstvo predsa len prinieslo viac vzruchu. V 47. minúte sa Mazan pretlačil cez Kwina, v záklone bránu prestrelil. Pekný futbalový moment prišiel o tri minúty neskôr, Michalík vyslal projektil z tridsiatich metrov, pozorný Kováč však parádnym zákrokom vytesnil loptu na rohový kop. V 57. minúte sa Štepanovský preštrikoval až na hranicu "malého vápna", pozorný Kováč jeho strelu zneškodnil. V 78. minúte si na Pavlendov center vyskočil Mance, hlavou mieril nad. Na opačnej strane sa mohol do streleckej listiny zapísať vlastným gólom Vrablec, jeho nevydarený odkop len tesne minul ľavú žrď Kováčovej brány. V 84. minúte Mance sklepol striedajúcemu Cebarovi, ktorého prudkú strelu z ôsmich metrov stihol Polaček vyraziť. Rozhodnutie mal na kopačke v 90. minúte striedajúci Černák, ale zoči-voči Kováčovi mieril iba do neho. V priemernom stretnutí sa body nakoniec delili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články