Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrošovský: Oslavy s Mariánom boli emotívne

Titul pre Mariána Čišovského. Tak znelo motto pondelňajších majstrovských osláv futbalistov Viktorie Plzeň, ktorí po víťaznom zápase s Jihlavou tretíkrát v klubovej histórii získali trofej pre najlepší tím najvyššej českej súťaže.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Priamo na hracej ploche sa so spoluhráčmi tešili štyria slovenskí hráči - okrem Čišovského aj brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Patrik Hrošovský a útočník Marek Bakoš, ktorý za Viktoriu odohral iba jesennú časť súťaže a v zime prestúpil do Liberca.

"Bolo to výnimočné, pretože je to veľmi nepríjemná udalosť a bolo v tom množstvo emócií, ale užili sme si to," opísal pre Český rozhlas mladý slovenský reprezentant Hrošovský priebeh osláv, ktoré celý tím venoval jeho krajanovi Čišovskému. Ten naposledy nastúpil za Plzeň pred vyše rokom a momentálne bojuje so zákernou chorobou. Podľa českých médií trpí amyotrofickou laterálnou sklerózou, ktorá ničí bunky centrálnej nervovej sústavy a vedie k strate schopnosti ovládať svalstvo. Bývalý slovenský reprezentant prišiel po zápase na hraciu plochu v sprievode kapitána tímu Pavla Horvátha a generálneho riaditeľa klubu Adolfa Šádeka.

"Veríme, že to Marián ešte zvládne. Bohužiaľ s tým nezmôžeme nič. Hrozne mu fandíme. Dúfam, že Marián bude bojovať, ako bojoval na ihrisku. Urobil pre nás veľmi veľa. Aj keď v tejto sezóne nenastúpil, tak podiel na titule má úplne rovnaký ako napríklad ja. Tento titul je pre Čiša a tým to hasne," povedal Horváth pre portál idnes.cz. "Titul pre Čiša," mali napísané hráči Plzne aj na majstrovských tmavomodrých tričkách s číslom 28, ktoré Čišovský v Plzni nosil. Rovnaký slogan bol zároveň hlavným motívom pódia, na ktorom striekalo šampanské. Jedenásťtisíc fanúšikov na vypredanom štadióne tlieskalo slovenskému obrancovi, ktorý im so slzami v očiach mával.

Hrošovský sa v tejto sezóne vypracoval na hráča základnej zostavy Viktorie, symbolicky ho v 87. minúte na ihrisku nahradila klubová ikona Horváth. Ten v lete ukončí úspešnú kariéru. "Je to môj prvý titul. Bol to náš cieľ pred sezónou, pracovali sme tvrdo a teraz si to užijeme," usmieval sa Hrošovský po zápase s cigarou a pivom v ruke, na sebe mal slovenskú vlajku. "Tri kolá pred koncom nám stačilo získať tri body. To by sme boli pekní hlupáci, keby sme to nezískali. Neviem ako dlho budú trvať oslavy, ešte som žiadne nezažil. Ťažko sa to dá odhadnúť, ale riadiť ich asi bude Pavel Horváth," dodal Hrošovský.

"Titul patrí Máriovi, je to veľký bojovník a my sme ho chceli čo najviac podporiť. Mám veľkú radosť, že sme to dokázali. Celý tím i fanúśikovia si to za celú sezónu zaslúžia," povedal pre klubový web Kozáčik, ktorý bol jasnou brankárskou jednotkou pri majstrovskom ťažení Plzne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články