Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Česku už poznajú svojho futbalového majstra

Futbalisti Viktorie Plzeň získali tretíkrát v klubovej histórii titul v českej lige.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Triumf v najvyššej súťaži spečatili víťazstvom v pondelňajšej dohrávke 28. kola doma nad Vysočinou Jihlava 2:0. Plzeň tak má dve kolá pred koncom na čele šesťbodový náskok pred obhajcom trofeje Spartou Praha a lepšiu bilanciu vzájomných duelov s najväčším konkurentom.

Plzeň sa predtým tešila z titulu v českej najvyššej súťaži v rokoch 2011 a 2013. V majstrovskom kádri trénera Miroslava Koubeka figurujú aj traja Slováci - brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Patrik Hrošovský a obranca Marián Čišovský, ktorý má ale dlhodobo vážne zdravotné problémy a za Viktoriu nastúpil naposledy pred vyše rokom.

Na definitívu zisku titulu potrebovala Plzeň v pondelok s Jihlavou vyhrať a domáci rozhodli dvoma gólmi už v prvom polčase. Favorit sa síce dlho nevedel proti kompaktnej obrane súpera presadiť, ešte pred prestávkou ale otvoril skóre v 38. minúte Roman Hubník po dorážke z ofsajdovej pozície. Už o štyri minúty neskôr pridal druhý presný zásah František Rajtoral a po zmene strán už Viktoria svoj náskok kontrolovala. Brankár Kozáčik odchytal celý duel, Hrošovský hral do 87. minúty, keď ho na ihrisku nahradila klubová ikona Plzne Pavel Horváth.

Česká liga - 28. kolo:

Viktoria Plzeň – Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

Góly: 38. Hubník, 42. Rajtoral

/Kozáčik celý zápas, Hrošovský do 87. min - Kukoľ celý zápas, Šulek do 83. min/

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články