Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Benfica Lisabon obhájila titul v portugalskej lige

Lisabonský veľkoklub Benfica Lisabon sa stal majstrom portugalskej ligy po 34-krát.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V 33. kole portugalskej futbalovej ligy remizovala Benfica Lisabon na pôde Vitorie Guimaraes 0:0 a keďže ich prenasledovatelia z Porta tiež remizovali v Lisabone na trávniku Belenenses, v predstihu si tak zaistila celkové prvenstvo v súťaži. Benfica obhájila titul z minulého roka.

Na čele tabuľky má Benfica trojbodový náskok pred FC Porto, do konca sezóny zostáva odohrať posledné kolo. Porto aj v prípade bodového dorovnania má s Benficou horšiu bilanciu vo vzájomných zápasoch a tak ju už nemôže zbaviť titulu.

Tréner Benficy Lisabon Jorge Jesus po zápase povedal: "Bola to cesta, kde sme boli stále nohami pevne na zemi. Vždy rešpektujeme svojich protivníkov. Dnes sme mohli po 45. minútach vyhrávať 3 alebo 4-0 a nikto by nič nemohol povedať. Prvý polčas bol z našej strany excelentný a chýbalo tomu už len to finálne zakončenie. Som veľmi hrdý na svojich hráčov." Odznelo z úst Jesusa pre televíznu spoločnosť Sport Tv.

Výsledky 33. kola: Vitoria Setubal - Arouca 2:1, Belenenses - Porto 1:1, Moreirense - Estoril Praia 1:1, Guimaraes - Benfica Lisabon 0:0, Pacos Ferreira - Academica 3:2, Sporting Lisabon - Braga 4:1, FC Penafiel - Gil Vicente 2:1.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovýsvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články