Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava si poradila s oslabenou Senicou

Miestenku v budúcom ročníku Európskej ligy UEFA si definitívne vybojovali futbalisti Spartaka Trnava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

FC Spartak Trnava - FK Senica 4:2 (4:0)

Góly: 4. a 17. Cleber, 25. a 41. Mikovič - 46. Kalabiška, 72. Pillár. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Kosorin (Senica), 1211 divákov.

FC Spartak Trnava: Kelava – Janečka, Nikolič, Greššák, Čonka – Hlinka (60. Casado) - Mikovič, Vlasko, Sabo, Cleber (83. Bortel) - Vojtuš (73. Vyskočil)

FK Senica: Šulla – Pittner, Pavlík, Pillár, Privrel - Hušek - Dolný (64. Mráz), Hlohovský, Krč (79. Komara), Kalabiška - Kosorin.

Od úvodnej minúty sa hral mimoriadne ofenzívny futbal s množstvom gólových príležitostí na oboch stranách. Strelecký účet stretnutia otvoril vo 4. minúte Cleber, ktorý využil zmätky v pokutovom území hostí a prudkou strelou z 13 m nedal Šullovi šancu. Vyrovnanie mal na kopačke Kosorin v 9. minúte, keď obišiel aj Kelavu, ale v koncovke zlyhal. Už o 2 minúty sa opäť Kosorin rútil sám na Kelavu, ten však jeho strelu vyrazil na rohový kop. Druhý úder Spartaka prišiel v 17. minúte, keď Sabo vysunul Clebera a ten s prehľadom poslal loptu za Šullov chrbát. Už o minútu sa v čistej pozícii ocitol Pittner, ale gólovú strelu z bránkovej čiary odvrátil Nikolič. Skóre sa opäť menilo v 25. minúte, keď po prihrávke Clebera Mikovič parádne trafil dolný roh Šullovej brány. Strelecký koncert Spartaka v prvom polčase po akcii Vlaska a centri Janečku ukončil prudkou strelou z uhla v 41. minúte svojím druhým gólom Mikovič.

Do 2. polčasu vstúpili aktívnejšie Záhoráci. V 46. minúte hneď po rozohrávke zo stredového kruhu sa k lopte dostal Kalabiška a zoči-voči Kelavovi sa nemýlil - 4:1. V 56. minúte sa prezentoval parádnou strelou Hlinka, ale pozorný Šulla jeho strelu zneškodnil. V 67. minúte Krč nabil Hlohovskému, Kelava si však s jeho strelou poradil. Prebiehala 72. minúta, Hlohovský rozohral štandardnú situáciu, po závare v malom vápne sa k lopte dostal Pillár a strelou zblízka prekonal Kelavu. V 81. minúte Mikovičovu strelu z ostrého uhla Šulla vyrazil. V závere spartakovci drámu nepripustili, a tak si zaslúžene pripísali víťazstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články