Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina aj v deviatich vyhrala na ihrisku Dunajskej Stredy

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatkovom zápase 30. kola Fortuna ligy nad Dunajskou Stredou 1:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na lídra súťaže AS Trenčín strácajú dva body, ten však má k dobru sobotňajší zápas s Myjavou.

Domáci nastúpili v obrane značne oslabení o potrestaných Turňu a Michalíka. V útoku však pôsobili živým dojmom. V prvej polhodine vyslali na bránu Žiliny až sedem striel. Szarka už v 2. minúte minul len tesne a potom ho napodobnili aj Brašeň, Štepanovský a Sarrovu strelu v 26. minúte brankár Volešák zázračne chytil. Na opačnej strane bol Polaček takmer bez práce, hostia mali iba dva strelecké pokusy. Mihalík z ostrého uhla však trafil iba pravú tyč a Jelič v 34. minúte nebezpečne strieľal nad.

V druhom polčase sa hral vynikajúci futbal vo vysokom tempe. Žilina prišla v 55. minúte o vylúčeného Letiča, ale už o minútu napriek oslabeniu otvorila skóre. Káčer našiel kolmicou do šestnástky Čmelíka a ten strelou povedľa Polačeka strelil úvodný gól. Domáci hrali rozhárane, nepomohlo im ani vylúčenie druhého žilinského hráča Vavra. Recept na prekonanie Volešáka nenašli Szarka ani Straka a tak si hostia odviezli zo Žitného ostrova tri body, vďaka ktorým zostávajú v hre v o titul.

DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:1 (0:0)

Gól: 56. Čmelík.
Rozhodca: Hrčka, ŽK: Ljubičič, Szarka - Letič, ČK: 55. Letič po druhej ŽK, 81. Vavro za hrubý faul (obaja Žilina), 2585 divákov.

Zostavy a striedania:

DAC Dunajská Streda: Polaček - Štepanovský, Kwin, M. Tóth, Szabó - Ljubičič (74. Krišto) - Ľupták, Sarr (81. Horváth), Straka, Brašeň (67. Sabler) - Szarka
MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Káčer, Lupčo (46. Škvarka, 52. Hučko), Čmelík, Mihalík (81. Piaček) - Jelič

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články