Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšíkovi sa rozplynul sen o finále, Taliani úplne prepradli

Z talianskeho finále Európskej ligy napokon nič nebude. Talianske tímy pohoreli.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom zostali pred bránami finále Európskej ligy UEFA 2014/2015. Vo štvrtkovej semifinálovej odvete prehrali v Kyjeve s Dneprom Dnepropetrovsk 0:1. Keďže prvý zápas sa skončil remízou 1:1, do finále postúpili Ukrajinci. Ich súperom bude FC Sevilla. Španielsky obhajca trofeje po domácej výhre 3:0 dominoval nad ACF Fiorentina aj v odvete, ktorú vyhral 2:0.

Ukrajinsko-talianska konfrontácia sa hrala v Kyjeve, náročnosť terénu poznačil silný dážď. Hamšík v základnej zostave SSC chýbal, sedel na lavičke náhradníkov. Veľkú šancu otvoriť skóre mal v 8. minúte hosťujúci Higuain, ktorého prihrávkou za obranu vysunul Inler. Domáci brankár Bojko však rovnako ako v prvom zápase, v ktorom Argentínčanovi zlikvidoval niekoľko sľubných príležitostí, vytiahol z talónu ďalší skvelý zákrok. Neapolčania boli aktívnejší, mali loptu častejšie na kopačkách, ale ich ofenzívne pokusy končili na pozornej obrane Dnipra. V 28. minúte sa opäť do šance dostal Higuain, ale jeho hlavičku po centri z ľavej strany Bojko vytlačil na roh. Dnepropetrovsk kontroval o päť minút neskôr, keď Selezňovova strela len tesne minula Andujarovu bránu.

Krátko po zmene strán sa po individuálnej akcii Selezňova dostal k lopte Lučkevič, ale jeho pokus mieril tesne vedľa. V 55. minúte neapolský tréner Benitez v snahe oživiť hru stredovej formácie poslal do hry aj Hamšíka. Skóre sa menilo o tri minúty neskôr. Z ľavej strany odcentroval Konopľanka, Selezňov sa presadil v osobnom súboji cez Britosa a presnou hlavičkou prekonal zle vybehnutého Andujara. Po Hamšíkovi prišiel na ihrisko aj Mertens, ale gólový efekt to pre Neapol neprinieslo. Na výrazne podmočenom trávniku hostia len veľmi ťažko kombinovali, čo hralo do karát húževnatým Ukrajincom. Vytúžený vyrovnávajúci presný zásah napokon nepriniesol ani záverečný tlak a tak sa z postupu do finále tešili domáci.

Druhý duel mal oveľa jednoznačnejší priebeh. Fiorentina nastúpila proti Seville s trojgólovým mankom z prvého duelu. Domáci zvolili ofenzívne rozostavenie 4-3-3, čo sa im však veľmi skoro vypomstilo. Skóre otvoril v 22. minúte hosťujúci Bacca, ktorý sa dostal k odrazenej lopte po štandardnej situácii a zblízka prekonal Neta v bránke ACF. O päť minút neskôr už bol rozdiel dvojgólový, keď po priťuknutí od Cokeho sa presadil Carrico. Obhajca trofeje zo Španielska tak bol už po pol hodine hry veľmi blízko k postupu do varšavského finále. Po zmene strán sa domáci snažili niečo s výsledkom urobiť, ale Salah a potom aj Iličič v dobrých príležitostiach v úvode druhého polčasu zlyhali. V 67. minúte mala Fiorentina ideálnu šancu na zníženie, keď po faule Krychowiaka nariadil rozhodca pokutový kop. Iličič však podčiarkol domácu streleckú impotenciu, keď z bieleho bodu mieril nad brvno. Hostia si už potom bez problémov náskok udržali a po záverečnom hvizde mohli oslavovať ďalšiu účasť vo finále súťaže.

Finále EL 2014/2015 sa hrá v stredu 27. mája vo Varšave.

semifinále Európskej ligy UEFA 2014/2015, odvety

Dnepr Dnepropetrovsk - SSC Neapol 1:0 (0:0)

Gól: 58. Selezňov, ŽK: Leo Matos, Fedeckij, Selezňov, Kankava, Matheus, Bojko - Gabbiadini, Ghoulam, Callejon. Rozhodoval: Mažič (Srb.)

Dnepropetrovsk: Bojko - Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Leo Matos - Kankava, Fedorčuk - Lučkevič (67. Matheus), Rotaň, Konopľanka (86. Gama) - Selezňov (75. Kalinič)

Neapol: Andujar - Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam - Lopez (79. Henrique), Inler - Callejon, Gabbiadini (55. HAMŠÍK), Insigne (61. Mertens) - Higuain

/prvý zápas: 1:1, do finále postúpil Dnepropetrovsk/

ACF Fiorentina - FC Sevilla 0:2 (0:2)

Góly: 22. Bacca, 27. Carrico. ŽK: Pizarro, Savič, Valero - Banega. Rozhodoval: Skomina (Slov.)

Fiorentina: Neto - Alonso, Basanta (46. Pasqual), Rodriguez, Savič - Borja Valero (85. Lazzari), Pizarro, Fernandez (67. Badelj) - Salah, Iličič, Joaquin

Sevilla: Rico - Coke, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas - Mbia, Krychowiak - Aleix Vidal, Banega (55. Iborra), Vitolo (74. Reyes) - Bacca (70. Gameiro)

/prvý zápas: 0:3, do finále postúpila Sevilla/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články