Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Senica sa chystá omladiť káder

Vedenie fortunaligového klubu FK Senica chce dať od ďalšej sezóny ešte väčší priestor mladým futbalistom z vlastnej liahne. V tomto týždni sa preto dohodlo s niektorými staršími hráčmi, s ktorými od budúcej sezóny neráta, že dostanú od klubu voľné ruky pri hľadaní nového angažmánu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Týka sa to Tomáša Kóňu, Tomáša Majtána, Lukáša Opielu a Pavla Čermáka. Opielovi aj Čermákovi navyše v lete skončia v Senici zmluvy. "Ide o obojstranne prospešné a korektné dohody. V prípade, ak si chalani nič nenájdu, nie je vylúčené, že niektorí z nich začnú spolu s našim tímom aj letnú prípravu," informoval na oficiálnom klubovom webe športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Spomínaní hráči by sa nemali objaviť už ani v zostave trénera Eduarda Pagáča, ktorý povedie mužstvo do konca aktuálnej sezóny. "Chceme dať väčší priestor našim mladým futbalistom. Vyše roka už viacerí trénujú spolu s A-tímom, naskakujú i do zápasov. Teraz mnohí z nich budú mať šancu hrať od začiatku a ukázať sa. Nič výnimočné nerobíme, len napĺňame filozofiu klubu, ktorá je u nás dlhodobo definovaná," pokračoval Vrťo.

Prekvapením je odchod kapitána Tomáša Kóňu, dohoda o tzv. voľných rukách pri hľadaní nového angažmánu však bola obojstranná. "Tomáš by mal byť voľným hráčom, skúsi si nájsť niečo nové. Veríme, že na Senicu nezabudne, veď tu prežil významnú časť svojej kariéry," dodal Vrťo, ktorého doplnil aj samotný hráč. "Na Senicu budem vždy rád spomínať. Uvidíme, kam moje kroky povedú. Možno tu ešte nakoniec zostanem, no v tejto chvíli je situácia taká, že si hľadám nový klub. So Senicou som sa dohodol korektne, priamo. Chápem krok vedenia klubu a plne ho rešpektujem," doplnil pre fksenica.eu Kóňa. Od nasledujúceho zápasu by tak mali dostať príležitosť od prvých minút mladé pušky z Futbalovej akadémie FK Senica.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články