Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Marek Hamšík by si rád zahral varšavské finále

Futbalová Európska liga UEFA 2014/2015 spozná vo štvrtok finálovú dvojicu. Pred odvetami semifinále má k prieniku do rozhodujúceho boja o trofej (27. mája vo Varšave) blízko obhajca trofeje FC Sevilla po hladkom domácom triumfe 3:0 nad ACF Fiorentina. SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom čaká náročnejšia úloha - na Olympijskom štadióne v Kyjeve bude o postup bojovať s ukrajinským Dneprom Dnepropetrovsk. Prvý duel sa pred týždňom skončil nerozhodne 1:1. Oba zápasy majú výkop o 21.05 h.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Domáci sú momentálne bližšie do finále, ale čaká nás ešte minimálne 90 minút. Máme svoju silu, chceme uhrať v Kyjeve taký výsledok, aby sme do Varšavy dostali my," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu webstránku. Neapol mal v prvom zápase doma hernú prevahu a David Lopez po prestávke otvoril skóre. Dnepru však prialo aj šťastie a v závere sa dočkal vyrovnania, hoci presný zásah Jevhena Selezňova padol z jasného ofsajdu. "Zbytočné je sa k tomu vracať. To je minulosť. My myslíme iba na odvetný zápas," dodal slovenský stredopoliar pred odvetou na vypredanom 70-tisícovom štadióne.

Dnepr má na dosah historický úspech. "Postup do finále by pre nás znamenal mimoriadne veľa, zvýšila by sa naša prestíž naprieč Európou," myslí si strelec z prvého zápasu Selezňov. "Už hráme spolu dlhší čas a v mužstve je cítiť tímový duch - to sú základy nášho úspechu." Dnepropetrovsk je v ukrajinskej lige momentálne druhý, na lídra Dynamo Kyjev stráca sedem bodov. Neapol vyhral naposledy Pohár UEFA, predchodcu Európskej ligy UEFA, v roku 1989 ešte za éry Diega Armanda Maradonu. Vo finále zdolal vtedy VfB Stuttgart (2:1 doma, 3:3 vonku).

Fiorentina boj o finále ešte nevzdala, hoci pred odvetou je v nezávideniahodnej situácii - musí doma zlikvidovať trojgólový náskok obhajcu zo Sevilly. "Vieme, že je to náročná úloha, ale nie nesplniteľná," tvrdí športový riaditeľ Fiorentiny Daniele Prade. "Tento tím sa dokáže vždy postaviť na nohy a ukázať svoju silu. Tribúny sú v uplynulých rokoch našim ďalším hráčom a vo štvrtok budeme práve fanúšikov potrebovať ešte viac ako inokedy." Fiorentina bude chcieť napodobniť španielsku Valenciu, ak chce snívať ďalej svoj sen o zisku trofeje. Valencia je totiž jediným tímom, ktorému sa v histórii EL podarilo postúpiť napriek prehre 0:3 v prvom zápase. V minulej sezóne vo štvrťfinále vyradila FC Bazilej po triumfe v odvete 5:0 po predĺžení.

Sevilla má na konte dva triumfy v Pohári UEFA (2006 a 2007) a jeden v EL (2014). Chce sa stať sa prvým klubom, ktorý by Pohár UEFA, resp. EL vyhral rekordný štvrtýkrát. Po tri triumfy majú na konte Juventus Turín, Inter Miláno a FC Liverpool. Obrovským lákadlom okrem trofeje a slávy je aj fakt, že prvýkrát si víťaz EL vybojuje miestenku do prestížnejšej Ligy majstrov 2015/2016. Sevilla si účasť v pohári číslo jedna môže ešte vybojovať aj cez domácu ligu, kde jej momentálne patrí piata priečka. "Sú stále dve možnosti ako sa do Ligy majstrov dostať a my ideme od zápasu k zápasu. Pred odvetou ešte nič nie je rozhodnuté, vo futbale sa môže stať všetko," varuje pred prílišným optimizmom z trojgólového náskoku útočník Sevilly Kevin Gameiro.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články