Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina pred 1037 divákmi zdolala ViOn

Žilinčania nevzdávajú boj o titul, tentoraz vyhrali nad Zlatými Moravcami trojgólovým rozdielom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 4:1 (3:0)

Góly: 22., 66. Káčer, 4. Lupčo, 20. Mihálik - 61. Mikinič. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Bénes - Kovjenič, Szöke, 1037 divákov

Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Pečovský – Káčer (67. Škvarka), Lupčo (73. Bénes) – Čmelík (82. Paur), Jelič, Mihalík

Zlaté Moravce: P. Kováč – Cebara, Tipurič, Vrablec, Chren – Szöke, Kovjenič – Orávik, Karaš (74. Charizopulos), Mikinič – Juhar (74. Mance)

Žilina si zápas urobila príjemným už v úvode. Z pravej strany poslal v 4. minúte výborný center do 16-tky Čmelík a Lupčo „koníčkom“ umiestnil loptu do ľavého rohu brány. Hostia sa síce súpera nezľakli, ale oba góly v prvej desaťminútovke padli po ofsajde. Žilinčania potom na rozdiel triedy zvýšili v priebehu dvoch minút, keď sa najskôr nádherne trafil spoza veľkého vápna Mihalík a o chvíľu zvýšil na 3:0 zblízka Káčer. Hostia začali strácať vzadu na kompaktnosti a proti nabudeným Žilinčanom kopili chyby, Kováč však zákrokmi držal svoj tím ďaleko od debaklu. V 38. minúte sa v dobrej pozícii ocitol v 16-tke Mikinič, ale na moment zaváhal a jeho strelu zblokoval obranca na roh. O štyri minúty skúšal šťastie tvrdou strelou z diaľky Tipurič, Volešák však ukázal dobrý postreh. Zvýšená aktivita priniesla hosťom po faule Lupča pokutový kop, no strelu jeho exekútora Juhara chytil Volešák.

Domácich pohodlný náskok ukolísal a v úvode druhého dejstva sa už tak netlačili do zakončenia. Šance si síce vytvárali, ale efektívni neboli. Zlatomoravčania vycítili šancu a po niekoľkých sľubných momentoch sa dočkali v 61. minúte gólu, keď zblokovaná strela Mikiniča skončila za bezmocným Volešákom. O päť minút nato však žlto-zelení opäť zvýšili na rozdiel troch gólov, keď Káčer v šanci nespanikáril a po kľučke na Kováča strelil svoj druhý gól v zápase. V 76. minúte sa mohol do streleckej listiny zapísať aj momentálne najlepší kanonier ligy Jelič, ale jeho bombu ľavačkou vyrazil Kováč. Chorvátsky kanonier MŠK pohorel na Kováčovi aj o niečo neskôr a podobne si na gólmanovi, tentoraz domácich, vylámal zuby dobrou strelou sa prezentujúci striedajúci Mance. Góly však už nepribudli a Žilinčania tak porazili Zlaté Moravce aj po tretí raz v ročníku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články