Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Capellov žolík pochoval Slovákov

Rusi v príprave na svetový šampionát zdolali Slovensko.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Jána Kozáka našli premožiteľa až v treťom oficiálnom vystúpení v tomto roku, predtým v marci zvíťazili v Izraeli 3:1 a minulý piatok si v Senci poradili s Čiernou Horou 2:0. Rusom slúžil duel ako príprava na MS v Brazílii, ich hosťom na preverenie schopností pred jesenným štartom nového kvalifikačného cyklu EURO 2016.

Slováci sa najbližšie predstavia opäť v príprave proti Malte (5. septembra v Žiline), už o tri dni (8. septembra) odštartujú boje v kvalifikácii EURO 2016 súbojom na Ukrajine.

Slováci nastúpili v Petrohrade s reprezentačnou jednotkou Muchom medzi žrďami, na stopérskom poste mal s kapitánskou páskou o motiváciu navyše ďalší hráč pôsobiaci v ruskej lige Ďurica, na ľavom kraji obrany operoval legionár domáceho Zenitu Hubočan. Aj ich zásluhou sa očakávaný úvodný tlak Rusov nekonal. Naopak, v 7. minúte pohrozil Weiss, ale jeho zblokovanú strelu vyrazil Akinfejev na roh. Rusi prvýkrát vystrelili na bránu až v 20. minúte, no pokusu Dzagojeva chýbala razancia. Postupne začali domáci preberať iniciatívu, v 29. minúte sa Kokorin ulakomil na strelu namiesto prihrávky na Dzagojeva, s jeho pokusom z uhla si Mucha poradil. V 38. minúte sa do sľubnej akcie dostal Mak, ktorý prenikol po pravom krídle a z hranice šestnástky preveril Akinfejeva. V záverečných sekundách prvého dejstva mal ešte možnosť otvoriť skóre Stoch, z priameho kopu z 20 metrov však mieril len do stredu brány. Prvý polčas nepriniesol žiadnu vyloženú šancu na jednej či druhej strane. Bezgólový priebeh mohol viac tešiť Slovákov, ktorí rovnako ako proti Čiernej Hore nastúpili bez líderskej dvojice Škrtel - Hamšík.

V 50. minúte podnikol neobvyklý ofenzívny výpad Gyömbér, lopta sa následne pred pokutovým územím Ruska dostala k Stochovi, no jeho strela bola slabá. Rusi ani po prestávke nevedeli vymyslieť nič prevratné, čím by prekonali kompaktnú obranu súpera. Boli to skôr hostia, ktorí sa viac snažili niečo urobiť s výsledkom. Herne v poli vedeli najmä Weiss so Stochom šikovne kombinovať, nepodarilo sa im však vytvoriť si jasnú gólovú príležitosť. Nie veľmi atraktívny medzišestnástkový futbal pokračoval ďalej, Rusi pripravujúci sa na šampionát pôsobili kostrbato a Mucha bol prakticky bez práce. Kozákovci siahali po cennom výsledku, ale pripravili sa oň vlastnou chybou, keď v 82. minúte inak výborne hrajúci Gyömbér zbytočne stratil loptu pri pokuse vyviezť ju do brejku. Zmocnil sa jej Kombarov, centrom našiel hlavu voľného Keržakova a striedajúci ruský kanonier rutinovane usmernil loptu k ľavej žrdi - 1:0. V závere už si "zborná" víťazstvo ustrážila.

Rusko - Slovensko 1:0 (0:0)

Gól: 82. Keržakov

Rozhodca: Clattenburg (Angl.), bez kariet, 11.000 divákov

Rusko: Akinfejev (74. Lodygin) - Ješčenko (46. Kozlov), Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Denisov, Fajzulin (86. Mogilevec), Dzagojev (46. Kanunnikov) - Samedov (75. Ionov), Šatov, Kokorin (75. Keržakov)

SR: Mucha - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Hubočan (76. Čikoš) - Kiss, Pečovský (68. Saláta) - Mak, Weiss (72. Sabo), Stoch (89. Šesták) - Nemec (62. Sylvestr)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články