Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barcelona na víťaznej vlne, Real len remizoval s Valenciou

Sumár dnešných zápasov španielskej Primera division.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Barcelona majú po sobote na čele tabuľky štvorbodový náskok pred Realom Madrid. V zápase 36. kola španielskej Primera Division potvrdili rolu favorita a nad Realom Sociedad triumfovali 2:0. Naopak "biely balet" iba remizoval s Valenciou 2:2.

Lídra súťaže vykúpil v 51. minúte Neymar, ktorý hlavou usmernil loptu do siete a v závere poistil víťazstvo ešte Pedro skvelými "nožničkami". "Barca" tak pokračuje v úspešnom ťažení, triumfovala už v ôsmom súťažnom stretnutí v rade a dokopy ťahá 18-zápasovú sériu bez prehry. Navyše zverenci Luisa Enriqueho v uplynulých siedmich súbojoch ani raz neinkasovali. Do konca ligovej sezóny ich čakajú ešte dve kolá, v ktorých nastúpia proti Atleticu Madrid a Deportivu La Coruňa.

Real Madrid si večernou domácou remízou s Valenciou skomplikoval cestu za majstrovským titulom. Hostia sa dostali do dvojgólového vedenia už v úvodnej pol hodine po góloch Paca a Fuega. Odpovedať mohol ešte pred prestávkou Cristiano Ronaldo, no odpískanú penaltu nepremenil. "Biely balet" aj napriek enormnej snahe a niekoľkým nastreleným žrdiam nedokázal zvrátiť stav na svoju stranu. V 56. minúte však Pepe znížil na 1:2 a o deľbe bodov napokon rozhodol šesť minút pred koncom nechytateľnou strelou z 25 metrov Isco. Valencia môže vďačiť aj svojmu brankárovi Diegovi Alvesovi, ktorý zneškodnil niekoľko čistých gólových šancí súpera. Tím trénera Carla Ancelottiho ťahal doposiaľ v lige sedemzápasovú víťaznú sériu, v domácej súťaži prišiel naposledy o body v marcovom šlágri s Barcelonou (1:2). Aktuálne má na svojom konte 86 bodov a FCB 90 b.

V ďalšom dueli prehrala trápiaca sa Cordoba na ihrisku Granady 0:2, pričom dohrávala bez dvojice vylúčených hráčov. Na konte má stále iba 20 bodov, suverénne figuruje na poslednom mieste a z víťazstva sa netešila od 12. januára. Cordobe sezóna vôbec nevyšla a po jej skončení sa s najvyššou súťažou minimálne na rok rozlúči.

Primera Division - 36. kolo:

Granada - Cordoba 2:0 (1:0)
Góly:
45. Mainz, 69. El Arabi (z 11 m), ČK: 30. Lopez a 79. Cartabia (obaja Cordoba)

FC Barcelona - Real Sociedad 2:0 (0:0)
Gól:
51. Neymar, 85. Pedro

Real Madrid - VC Valencia 2:2 (0:2)
Góly:
56. Pepe, 86. Isco - 19. Paco, 26. Fuego

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna 1:1 (1:0)
Góly: 14. Aduriz - 90+3. Lopo

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články