Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Večer gólové hody v Senici a Myjave

V dvoch popoludňajších zápasoch videli diváci dovedna len dva góly. Naopak večer padlo v troch zápasoch až 15 gólov!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla B. Bystrica - DAC D. Streda 0:1 (0:0)

Gól: 50. Szarka. Rozhodca Prešinský, ŽK: Gálik, De Vito, Faško - Michalík, Szarka, Ljubičič, Turňa, ČK: 90+. Faško za druhú ŽK, 616 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Kapor, Had, Kupec - Willwéber (72. De Vito) - Gálik (62. Snitka), Rejdovian (75. Marinkovič), Faško, Polievka - Šovčík

DAC D. Streda: Polaček - Turňa, Michalík, Tóth, Szabo - Ljubičič - Štepanovský (90+. Majerník), Straka (83. Sesar), Ľupták, Brašeň (75. Sarr) - Szarka

Od domácich sa čakal plnokrvný výkon hlavne preto, že v predchádzajúcom kole na ihrisku Zl. Moraviec naplno bodovali a svojho hlavného rivala v boji o záchranu do výraznejšieho trháku nepustili. Na Štiavničky si diváci cestu nenašli a hráčov v zúfalej snahe nemal ani kto poriadne povzbudiť. Dukla sa dosť trápila a v útoku si vypracovala len zopár okamihov, ktoré stáli za zmienku. V 6. min nakopol z krídla do pokutového územia loptu Had a okrem reklamácie ruky sa nič neudialo. Hostia pôsobili na ihrisku kompaktnejšie a vypracovali si aj viac príležitostí. V 8. min sa v jednej z nich ocitol Štepanovský, v 24. min Strakovi zasa nesadla na nohu v dobrom postavení prihrávka od Štepanovského. Trestný kop v 28. min poslal Szabo tesne vedľa a strelu Brašeňa brankár Boroš v 30. min vyrazil. V 35. min vyslal z trestného kopu Szabo len propagačnú strelu presne do stredu bránky, rovnako ako v 44. min Willwéber a viac práce už brankári na oboch stranách nemali.

V druhom polčase mieri hlavou nepresne v 49. min Brašeň a o minútu neskôr sa už DAC tešil. Stačilo, aby do odkopu domácej obrany vložil nohu Štepanovský, lopta sa odrazila k úplne voľnému Szarkovi a ten pohodlne otvoril skóre. Zaujímavosťou bolo, že v tejto sezóne po predchádzajúcich dvoch bezgólových remízach sa na gól čakalo presne 230 minút. Vedenie hostí dlho trvať nemuselo, keď v 54. min Rejdovianovu tutovku reflexne vyrazil Polaček. Potom sa dlhé minúty k slovu už brankári nedostali, hralo sa väčšinou v strede ihriska a vzruchu takmer nebolo. Jedine diváci hostí mohli hlučne oslavovať trojbodový prírastok do tabuľky, ktorý pre DAC znamenal aj definitívnu záchranu vo Fortuna lige. V 79. min ešte Štepanovský v brejku vyskúšal pozornosť Boroša a zápas sa dohral už bez ďalších vzrušujúcejších situácií, okrem vylúčenia Faška v 90+. minúte.

MFK Košice - Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 53. Viazanko. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Žebík, Šinglár, Djordjevič - Cleber, Vlasko, Sláder, Vyskočil, 1560 divákov

MFK Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Huk, Žebík, Djordjevič - Šinglár - Viazanko (88. Kubík), Dimun, Pačinda, Haskič (76. Pavúk) - Diaby (90.+2 Gál)

FC Spartak Trnava: Kelava - Martin Tóth (53. Hlinka), Nikolič, Greššák, Čonka - Janečka, Casado, Sabo, Cleber (57. Vojtuš) - Vlasko, Sládek (64. Vyskočil)

Obidve mužstvá začali piatkový súboj veľmi opatrne a v snahe neurobiť žiadnu chybu sa v prvej štvrťhodine hralo väčšinou od šestnástky po šestnástku. Úvodnú gólovú šancu si vypracovali domáci, keď sa v 19. minúte po ľavej strane predral do pokutového územia Pačinda a z jeho centra Diaby hlavou trafil len do rúk brankára Kelavu. O tri minúty neskôr na druhej strane Vlasko z priameho kopu mieril vedľa. V 26. minúte mali Košičania druhú veľkú šancu, keď sa v pokutovom území dostal k lopte voľný Dimun, ale jeho strelu zrazili brániaci hráči Trnavy späť do hry. Po polhodine sa prezentoval hosťujúci Kleber. Vypálil z hranice šestnástky, ale lopta smerovala len tesne vedľa ľavej žrde Tofiloskeho brány. Košice si následne vypracovali päť gólových šancí, ale ani jedna z nich neskončila v bráne hostí.

Po zmene strán začala Trnava aktívnejšie. V 51. minúte bola aj blízko ku gólu, ale Vlasko netrafil odkrytú časť domácej brány. Čo sa nepodarilo hosťom, dokázali o dve minúty neskôr Košice. Po pravej strane vnikol do pokutového územia Viazanko a strelou k žrdi otvoril skóre - 1:0. V 59. minúte mohol ten istý hráč pridať aj druhý gól, ale brankár Kelava jeho strelu vyrazil. Až potom prevzali iniciatívu aktívnejší hostia a neustále sa tlačili do pokutového územia domácich. V 82. minúte mal vyloženú šancu Vyskočil, ale hlavou netrafil dobre loptu, ktorá napokon skončila v aute. V závere sa domáci už iba sústredili na defenzívu a tesný náskok ubránili.

Spartak Myjava - Slovan Bratislava 3:6 (1:1)

Góly: 11. Pekár (z 11 m), 69. Kuzma, 90. Saláta (vl.) – 38. Soumah, 49. Simovič, 52. Zreľák, 64. Niňaj, 79. Oršula, 80. Mészáros. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Marček - Saláta, 2083 divákov

Myjava : Solnička – Švec (85. Jastráb), Černáček, Jánošík, Častulín – Bílovský, Marček – Kolár, Pekár, Daniel – Kuzma

Slovan : Krnáč - Čikoš, Saláta, Niňaj (87. Záhumenský), Gorosito – Milinkovič (81. Peltier), Simović, Lásik, Soumah (73. Oršula) – Mészáros, Zreľák

Zápas sa začal vo svižnom tempe a už v 11. minúte sa zmenilo skóre, keď v pokutovom území fauloval Saláta domáceho Kuzmu. K realizácii pokutového kopu sa postavil Pekár a s prehľadom premenil – 1:0. V 13. minúte mal Slovan výhodu priameho kopu, na center Milinkoviča si nabehol Saláta, ktorý loptu hlavou tečoval, ale Solnička reflexívne vyrazil. Milinkovič testoval pozornosť domáceho brankára aj o tri minúty, no mieril iba do stredu brány. Belasí mali loptu viac na kopačkách, kopaničiari sa snažili o protiútoky. Rovnako aj v 36. minúte Kolár potiahol loptu po pravom krídle, prihral na nabehnutého Pekára, ktorý z jednej poslal loptu tesne vedľa Krnáčovej brány. V 38. minúte v domnienke, že lopta prejde za bránkovú čiaru, prestali Myjavčania hrať. Zachytil ju však Lásik, prihral pred bránu na voľného Soumaha, ktorý pohodlne vyrovnal – 1:1. V 42. minúte pristála Bílovského prihrávka na hlave Kuzmu a zazvonilo Krnáčovo brvno.

Slovan gólovo udrel dvojnásobne hneď po zmene strán. Najskôr v 49. minúte prihrávku od Mészárosa zúročil Simovič a strelou k žrdi rozvlnil sieť – 1:2. O ďalšie tri minúty kopali hostia rohový kop, odrazenej lopty sa zmocnil Zreľák a bolo 1:3. V 64. minúte zahrali hostia štandardnú situáciu, na jej konci bol Niňaj, ktorý usmernil loptu za Solničkov chrbát – 1:4. Gólové hody pokračovali, v 69. minúte posunul Pekár loptu na Kuzmu, ten strelou k žrdi vykresal ešte pre domácich iskierku nádeje - 2:4. V 79. minúte sa opäť zmenilo skóre, domácej obrane unikol Oršula a svoju príležitosť premenil – 2:5. Ani to však ešte nebolo všetko. Už o minútu sa Mészáros vyhol ofsajdu a tiež sa zapísal na zoznam strelcov – 2:6. Gólové počítadlo sa zastavilo až na čísle 9, keďže ešte v samom závere usmernil loptu za vlastného gólmana Saláta. Zápas tak skončil divokým skóre 3:6.

FK Senica - AS Trenčín 0:4 (0:2)

Góly: 7. Jairo, 33. Van Kessel, 61., Guba, 75. Lobotka. Rozhodoval: Leško, ŽK: Kóňa, Opiela - Van Kessel, 1543 divákov

FK Senica: Šulla - Opiela, Pavlík, Pillár, Čermák (69. Pitner) - Kóňa, Hušek (82. Krč) - Dolný (63. Kosorin), Holohovský, Kalabiška - Majtán

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Madu - Lobotka - Guba (74. Koolwijk), Bero, Rabiu (89. Kleščík), Van Kessel (66. Mondek) - Jairo

Po minulotýždňovom finále Slovenského pohára sa obe mužstvá stretli opäť vo vzájomnom súboji, tentoraz vo Fortuna lige. Hneď v 12. sekunde skúsil pozornosť Šemrinca domáci Dolný, to bolo však zo strany Záhorákov na dlhe chvíle všetko. Zápas ovplyvnil rýchly gól Trenčanov v 7. minúte, keď Jairo využil chybu Pillára a pomedzi Šullove nohy otvoril skóre - 0:1. Potom sa hra odvíjala prevažne v strede poľa a pred oboma bránami bolo len málo vzruchu. Z ničoho nič prišiel druhý gól Trenčanov v 33. minúte, keď peknú akciu zakončil krížnou strelou z rohu šestnástky Van Kessel - 0:2. Domáci dali o sebe vedieť až v 41. minúte, Majtánovu strelu zblokoval v poslednej chvíli Ramon na roh. Tesne pred odchodom do kabín dvakrát podržal Senicu brankár Šulla.

Po prestávke Trenčania kontrolovali hru vedomí si svojho náskoku. V 61. minúte sa dostali do brejkovej situácie, Jairo prihral do prázdnej brány Gubovi a bolo 0:3. Záhoráci hrali v útlme a nič sa im nedarilo. Trenčiansku bránu vážnejšie ohrozil len v 67. minúte Majtán, ktorý nastrelil ľavú žrď. Konečný výsledok spečatili hostia v 75. minúte, keď najskôr Bero netrafil prázdnu bránu, no lopta sa onedlho dostala k Lobotkovi a ten technickou strelou prekonal štvrtýkrát bezmocného Šullu.

MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0)

Góly: 23. Masaryk, 33. Greško (vl.). Rozhodoval: Kružliak, ŽK: J. Maslo, Gerát, Rosa – Podio, Kochan, Gál-Andrezly, ČK: 90. Gerát, 90+. Práznovský (obaja Ružomberok), 1954 divákov.

Ružomberok: Šavol – Boszorád, J. Maslo, Práznovský, Rosa – M. Nagy – Zošák, Janič (73. Vavrík), Gerát – Masaryk (86. Turčák), Lovás (57. Almaský)

Podbrezová: Baláž – Migaľa, Nosko, Minčič, Greško – Kochan – J. Pančík (57. Nworah), Podio, Gál-Andrezly (84. Šlapák) – Škutka (77. Harvilko), Vaščák

Dlho sa pod Čebraťom nič nedialo, hra sa prelínala len medzi šestnástkami. V 23. minúte však Janič kolmicou za obranu hostí oslovil Masaryka a ten rutinérsky otvoril skóre. O tri minúty mohol Baláž druhý raz vyťahovať loptu zo siete, no po hlavičke Rosu, ktorý zblízka zakončoval štandardku, ho zachránila pravá žrď. Výsledkom zvýšenej aktivity Liptákov bol druhý gól, keď v skrumáži, po centri Zošáka, si loptu do vlastnej siete hlavou zasunul Greško. V nadstavenej minúte prvého dejstva z bezprostrednej blízko pred domácou bránou zle loptu trafil Nosko, a tak sa skóre nemenilo.

Druhá polovica sa začala odvíjať v ružomberskej réžii. V 58. minúte Masaryk z 20 m otestoval gólmana Podbrezovej. Vzápätí však prvú tutovku mali hostia. Argentínčan Nworah, ktorý bol len minútu na trávniku, prenikol po ľavej strane a Vaščáka v "malom" vápne bravúrne vychytal Šavol. Tento moment železiarov povzbudil, prevzali iniciatívu a začali byť aj nebezpečnejší. Práve Nworah priniesol nový vietor do ofenzívy hostí. V 82. minúte Gál-Andrezly v páde v sľubnej pozícii prekopol ružomberskú bránu. Horehronci sa až do konca snažili aspoň o čestný úspech, ale ten im nebol súdený. V poslednej minúte riadneho hracieho času domáci stredopoliar Gerát uvidel druhú žltú kartu a zároveň aj červenú. Vzápätí bol vylúčený aj Práznovský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články