Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

UEFA rozdala miestenky do EL cez súťaž fair play

Holandsko, Anglicko a Írsko si vďaka umiestneniu v rebríčku fair play Európskej futbalovej únie (UEFA) zaistili po jednej miestenke navyše v Európskej lige UEFA 2015/2016.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Všetky tri kluby vstúpia do súťaže už v 1. predkole. Rebríček fair play ovládlo Holandsko, druhé skončilo Anglicko a tretie Írsko. Slovensku patrí v rebríčku fair play UEFA až 31. miesto. Do hodnotenia sa uvažovalo len s krajinami, ktorých kluby od 1. mája 2014 do 30. apríla 2015 odohrali v pohárovej Európe najmenej 38 zápasov.

Miestenky dostanú kluby, ktoré sú najvyššie v rebríčkoch fair play v národných federácií. Ak už niektorý z nich bude mať miesto v pohárovej Európe cez príslušnú ligu alebo pohár, právo účasti prejde na druhého, resp. tretieho, resp. štvrtého atď.

Je tak možné, že EL 2015/2016 môže hrať aj klub, ktorý prípadne zostúpil, no bol slušný, nutnou podmienkou však je, aby disponoval platnou licenciou od UEFA.

Sezóna 2015/2016 je posledná, v ktorej UEFA udelí dodatočné miestenky do EL cez súťaž fair play, po nej bude UEFA národným federáciám najslušnejších krajín vyplácať finančné odmeny a tie poputujú na rozvoj amatérskeho či profesionálneho futbalu v krajine.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články