Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barca sa v druhom polčase priblížila Berlínu

Barcelona zvládla druhý polčas a otvorila si brány do Berlína.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Španielsky futbalový klub FC Barcelona zvíťazil v prvom semifinálovom súboji Ligy majstrov 2014/2015 nad Bayernom Mníchov hladko 3:0 po zlepených góloch Lionela Messiho zo 77. a 80. minúty, v nadstavenom čase sa po jeho prihrávke presadil Neymar.

Messi nastúpil na svoj jubilejný 100. zápas v európskych pohároch a so 77 gólmi v Lige majstrov o jeden zásah predstihol svojho veľkého rivala Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Zverenci trénera Luisa Enriqueho pôjdu do odvety v Mníchove (utorok 12. mája) v oveľa výhodnejšej pozícii.

semifinále LM 2014/2015, prvý zápas:

FC Barcelona - Bayern Mníchov 3:0 (0:0)

Góly: 77. a 80. Messi, 90.+4 Neymar. ŽK: Dani Alves, Pique, Neymar - Xabi Alonso, Benatia, Bernat. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 95.000 divákov.

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano (89. Bartra), Alba - Rakitič (82. Xavi), Busquets, Iniesta (87. Rafinha) - Messi, Suarez, Neymar

Bayern: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Lahm, Alonso, Schweinsteiger - Müller (79. Götze), Thiago Alcantara - Lewandowski

Kouč Bayernu Pep Guardiola sa vrátil na "miesto činu", kde dlhé roky hrával a neskôr úspešne pôsobil ako tréner. V základnej zostave v prvom rade zabezpečil stred podľa, na hrote nastúpil s maskou na tvári poľský kanonier Lewandowski. Guardiolov náprotivok Luis Enrique vsadil na osvedčené mená vrátane hrozivého ofenzívneho tria Messi - Suarez - Neymar. Do prvého náznaku šance sa dostal už vo 4. minúte Suarez, ale Neuer bol pri lopte skôr. Onedlho si brankár Bayernu hravo poradil s pokusom uruguajského útočníka, ktorý mieril priamo na neho a chýbala ma potrebná razancia. Strhujúce tempo v podaní Barcelony pokračovalo, hostia sa bránili lavínovým útokom rozbehnutého katalánskeho valca. V 12. minúte ich opäť podržal Neuer, ktorý zlikvidoval sólový nájazd Suareza po tom, ako zaspala celá defenzívna línia Bavorov. Bayern sa do zóny ohrozenia dostával len epizódne a v malom počte hráčov, Lewandowskému chýbala väčšia podpora spoluhráčov zo zadných línií. Po štvrťhodine preto takmer opäť zahrmelo na druhej strane, lenže Neymar v gólovej šanci namieril iba do kolena Rafinhu a pre svoj tím vybojoval roh. Následne pri nenápadnej akcii Bayernu Müller vyškolil v šestnástke Albu i Piqueho, na jeho center však osamotený Lewandowski pred bránou nedočiahol. Aktívny Suarez skúšal po rohu šťastie aj netradične hlavou, no slabo bránený poslal loptu nad bránu a v 40. minúte ho opäť priviedol do zúfalstva Neuer.

Bayern vstúpil do druhého polčasu raketovo. Už po pár sekundách musel Alves tesne pred šestnástkou zatiahnuť ručnú brzdu proti unikajúcemu Lewandowskému, z priameho kopu vo výhodnej pozícii však Alonso trafil iba múr. Útočným akciám Barcelony chýbal po zmene strán vtip, navyše si obrancovia Bayernu dôslednejšie plnili obraé úlohy a viac pomáhali Neuerovi. V 64. minúte Rakitič vyrobil šancu pre Neymara, no ten po krátkej kľučke vysoko prestrelil. Kľúčové veci sa udiali v rýchlom slede v záverečnej štvrťhodine zápasu. V 77. minúte Dani Alves posunul loptu Messimu, ktorý napriahol ľavačkou spoza šestnástky a nezadržateľne otvoril skóre - 1:0. O tri minúty Argentínčan opäť ukázal svoju genialitu, keď sa šikovne zbavil Boatenga a mäkkým oblúčikom preloboval vybiehajúceho Neuera - 2:0. Bayern sa nezmohol na zdramatizovanie duelu. Naopak, jeho hráči úplne prepadli v strede poľa a trestuhodne zabudli na Neymara, ktorý po Messiho prihrávke spečatil sólový únik a stanovil na konečných 3:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články