Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Allegri: Vieme to ešte lepšie

Môj dom, môj hrad. Futbalové klišé sa potvrdilo aj v utorok, v prvom semifinále Ligy majstrov 2014/2015 zdolal Juventus Turín na svojom štadióne obhajcu Real Madrid 2:1 a do odvety 13. mája na Santiago Bernabeu pôjde v o čosi nádejnejšej pozícii.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo vzájomných zápasoch týchto súperov sa ukazuje ako kľúčová výhoda domáceho prostredia, po utorku "Juve" s Realom doma vyhral už šesťkrát z ôsmich stretnutí (ešte jedna remíza a jedna prehra-pozn.). V odvete môže Real nadviazať na päť predchádzajúcich domácich výhier nad "zebrami". Raz sa už stretli aj vo finále, v roku 1998 v Amsterdame rozhodol o triumfe Realu 1:0 Predrag Mijatovič.

Skóre otvoril bývalý hráč "bieleho baletu" Alvaro Morata v 9. minúte, v 27. minúte vyrovnal Cristiano Ronaldo jeho 76. gólom v LM a 54. v tejto sezóne. CR7 je už najlepším strelcom v dejinách LM, resp. PEM, má o jeden gól viac ako Lionel Messi, ktorého FC Barcelona hrá v stredu v ďalšom semifinále s Bayernom Mníchov. O triumfe "starej dámy" rozhodol gólom z penalty Carlos Tevez v 57. minúte.

"Som spokojný s našim výkonom. Bol to technicky skvelý zápas, hoci si myslím, že my to vieme ešte lepšie. Môžem povedať, že sa každému nášmu hráčovi zápas vydaril ofenzívne aj defenzívne. Sturaro k nám prišiel len pred troma mesiacmi a rastie od zápasu k zápasu. Myslím si, že ak chceme postúpiť do finále, v Madride budeme musieť podať ešte jeden excelentný výkon. Môžeme stavať na tom, že moji chlapci ukázali skvelý charakter, nasadenie a vášeň," hodnotil pre uefa.com tréner domácich Massimiliano Allegri.

"Tento výsledok je dosť zradný, nebude ľahké dosiahnuť postupový v Madride. Ale hrali sme dobre, tak ako aj celú sezónu, v ktorej oslavujeme majstrovský titul. Ukázali sme niekoľko vecí, v ktorých sme Madrid predčili. Musíme sa pripraviť na odvetu, v ktorej budeme musieť hrať ešte lepšie. Dúfam, že Paul Pogba už v sobotu nastúpi aspoň na chvíľu, lebo ho nemôžem zobrať do Madridu bez toho, aby aspoň trochu hral," dodal Allegri.

Allegriho krajan Carlo Ancelotti, inak bývalý tréner "Juve", ocenil hráčov súpera, svojich v rozumnej miere pokarhal, no ako skúsený veterán bojov v pohárovej Európe optimizmus nestráca: "V určitých fázach zápasu sme hrali dobre a aj sme si vytvorili niekoľko šancí. V odvete to ale musíme nielen zopakovať, ale aj vylepšiť. Nielen Ramos, aj iní hráči urobili viac chýb ako zvyčajne. Juventus nás totiž vzadu dostal pod tlak. Ale Sergio inak odohral dobrý zápas. Toto už je semifinále Ligy majstrov a publikum ich doma hnalo vpred. A Pirlo, Tevez a Vidal odviedli najlepšie výkony, sú skvelí hráči a bolo to proti nim ťažké, lebo sú veľmi nebezpeční. Je to síce negatívny výsledok, ale nie je zlý. Všetko sa totiž rozhodne na Bernabeu. Veríme si, naši fanúšikovia nám pomôžu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články