Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šesták sa vracia tam, kde medzinárodne začal

Po pôsobení v Turecku mení slovenský reprezentant dres.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták bude opäť obliekať dres nemeckého klubu VfL Bochum. Tridsaťjedenročný útočník sa tak po štvorročnom pôsobení v tureckých tímoch Ankaragücü a Bursaspor znovu vracia do metropoly Porúria. Tam prestúpil v lete 2007 z MŠK Žilina za 750.000 eur.

Šesták prichádza do Bochumu ako voľný hráč, nemecký klub tak nemusel zaňho zaplatiť žiadne odstupné. Ako informoval oficiálny web VfL, 54-násobný slovenský reprezentant podpísal s tímom zmluvu do 30. júna 2016.

Po príchode zo Žiliny Šesták ideálne zapadol do bochumského mužstva. Vo svojej premiérovej sezóne sa s 13 gólmi stal šiestym najlepším strelcom bundesligy. K nim pridal aj deväť asistencií, čo mu v tabuľke produktivity vynieslo tretie miesto. Celkovo odohral za tím zo štadióna Rewirpower v rokoch 2007 až 2010 86 duelov, v ktorých zaznamenal 28 presných zásahov.

"Naším cieľom pred novou sezónou bolo obsadiť miesta v útoku medzinárodne ostrieľanými hráčmi. S akvizíciou Šestáka sme tento proces úspešne začali. Navyše, Stano dôverne pozná prostredie v klube, čiže očakávame, že bude okamžitou posilou," povedal pre klubový web športový riaditeľ VfL Christian Hochstätter.

Pre bochumského trénera Petra Neururera to bude prvá spolupráca so slovenským útočníkom. "To, čo som videl v jeho podaní, ma presvedčilo. V jeho osobe získavame skúseného ofenzívneho hráča, ktorý vie strielať dôležité góly. Verím, že sa mu bude u nás dariť," povedal Neururer.

Šesták sa na opätovné pôsobenie v Bochume teší. "Som rád, že som tu, už som aj stretol niektoré staré známe tváre. Klub funguje vo veľmi profesionálnych podmienkach a ja verím, že mu svojimi výkonmi pomôžem v napredovaní," uviedol Šesták.

Ako uviedla agentúra DPA, Nemci na príchode Slováka ešte zarobia. Turecký klub Ankaragücü mal v roku 2010 za Šestáka zaplatiť Bochumu 2,9 milióna eur, na bankový účet VfL doteraz prišli iba dva milióny. DPA dodala, že Turci splácajú zvyšnú čiastku mesačnou sumou 20.000 eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články