Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Príbeh národného štadióna má ďalší zádrhel, Kmotrík sa vzdal výstavby

Kmotrík sa vzdal výstavby NFŠ: "Bude menej starostí", alternatívou vláda.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prezident Slovana Bratislava Ivan Kmotrík starší nebude ďalej financovať výstavbu Národného futbalového štadióna (NFŠ) z vlastných peňazí. Majiteľ najúspešnejšieho slovenského klubu to vyhlásil po pondelňajšom zápase 28. kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Senicou (4:1).

Podľa Kmotríka by bolo najlepším riešením, keby sa financovania výstavby nového štadióna ujala vláda Slovenskej republiky. Ako ďalej povedal, dostavanie štadióna je záležitosťou roka a pol, v prípade rýchlej dohody medzi kompetentnými orgánmi by tak nový stánok v Bratislave mohol stáť v prvej polovici roku 2017.

"Mám toho za uplynulé mesiace plné zuby. Podľa môjho názoru bude najlepšie, keď vlastníkom štadióna nebude Kmotrík, ale mestská časť alebo vláda. Chceme vymazať problémy, aby sa ľudia prestali sťažovať, lebo si myslia, že štadión chce stavať Kmotrík, aby na ňom mohol zarábať. Nám za tie roky dalo strašne veľa práce, aby sme dostali od 35 organizácií územné rozhodnutie, celá záležitosť je momentálne na prokuratúre. S tým súvisiace nekončiace problémy nás už stáli veľa peňazí. Preto tvrdím, že ideálne bude, ak bude štadión vlastniť štát a Slovan si tu bude môcť prenajať šatne a ihrisko a hrávať na ňom," povedal Kmotrík, ktorý očakáva posun v rokovaniach v priebehu nasledujúcich týždňov: "Uvidíme, ako sa k tomu postaví mesto a vláda. V každom prípade si stojím za tým, že bude menej starostí, keď nebude majiteľom štadióna Kmotrík. Štadión tu ostane, ja tu byť nemusím... My sme zo štátu nečerpali ani korunu, hoci sme mohli. Nechceme vyciciavať štátne peniaze, pokiaľ to nebude dohodnuté. Pokiaľ si niekto myslí, že chce na tom Kmotrík zarábať, tak je na omyle. Aj preto som dnes učinil toto rozhodnutie," dodal prvý muž Slovana.

Proces výstavby NFŠ sa ťahá už takmer osem rokov. Dôvodov, prečo je na Tehelnom poli jama, je viacero. Poslednú kvapku do mora problémov s výstavbou dali mestskí poslanci, ktorí Kmotríkovi vypovedali nájomnú zmluvu a tiež prokuratúra, ktorá prešetruje územné rozhodnutie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články