Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Juventus získal štvrtý ligový titul v rade

Futbalisti Juventusu Turín obhájili titul v talianskej Serii A.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sobotňajšom stretnutí 34. kola zvíťazili v Janove nad domácou Sampdoriou 1:0 po góle Artura Vidala a na čele tabuľky majú už 79 bodov. Druhé Lazio stráca až 17 bodov a hoci má o zápas menej, v záverečných piatich kolách nemá šancu „starú dámu” predbehnúť. Tá v uplynulých rokoch suverénne kraľuje najvyššej talianskej súťaži, zo zisku majstrovskej trofeje sa teší štvrtú sezónu v rade a celkovo 31.-krát, čo z nej robí najúspešnejší domáci tím. Premérovo však triumfovala pod trénerom Massimilianom Allegrim, ktorý na lavičke nahradil Antonia Conteho.

Turínčania potrebovali na zabezpečenie si titulu „uchmatnúť” súperovi aspoň bod, napokon z toho boli všetky tri a štyri zápasy pred koncom ligovej sezóny tak môžu odohrať s väčšou pohodou na kopačkách. Navyše dôležitá úloha na nich čaká ešte v Lige majstrov, už v utorok nastúpia na prvý semifinálový zápas proti Realu Madrid a neskôr odohrajú aj finále Talianskeho pohára proti Laziu Rím.

„Je niečo úžasné vyhrať tento titul, pretože pred sezónou sme sa rozlúčili s trénerom Antoniom Contem, čo nás mohlo poznačiť a hneď sme sa pustili do práce s novým kormidelníkom,” cituje agentúra DPA bezprostrednú reakciu obrancu Leonarda Bonucciho. „Akonáhle sa vrátime do Turína, musíme už začať myslieť na utorňajší duel s Realom, pretože chceme, aby táto sezóna bola nezabudnuteľná,” dodal.

Sampdoria v sobotu zaznamenala vôbe cprvú somácu prehru v tejto sezóne Serie A.

Serie A - 34. kolo:

Sampdoria Janov - Juventus Turín 0:1 (0:1)
Gól:
32. Vidal

Sassuolo - Palermo 0:0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články