Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zajtra finále pohára, favoritom Trenčín

Kostelník verí, že po finále sa bude hovoriť o Senici.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Finalisti 46. ročníka futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015 AS Trenčín a FK Senica zvedú v piatok 1. mája v NTC Poprad boj o druhú najvýznamnejšiu trofej v krajine. Tréneri oboch mužstiev poznajú svojho súpera dokonale a hráčom sa pokúsia naordinovať víťaznú taktiku.

V novodobej histórii po osamostatnení ešte ani jeden z finálových aktérov v SP netriumfoval. Isté je, že trofej bude mať nového víťaza, ktorý na tróne nahradí MFK Košice. Finále sa bude hrať v dôstojnom prostredí novovybudovaného Národného tréningového centra v Poprade. Víťaz si zaistí miestenku v pohárovej Európe v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016. V prípade, že aktuálny líder Fortuna ligy z Trenčína získa svoj historický majstrovský titul a dobyje aj Slovnaft Cup, právo účasti v EL prejde na zdolaného finalistu.

Favoritom súboja sú podľa papierových predpokladov Trenčania, finále ale očakávania často obracia naruby. "Sme radi, že sme sa prebojovali až sem. Mali sme pred sebou dlhú cestu a finále pre nás predstavuje jeden z vrcholov sezóny. Chlapci sú odhodlaní zajtra urobiť maximum pre to, aby sme boli úspešní a doviezli pohár do Trenčína. Radi by sme potešili fanúšikov ziskom prvej trofeje. Možno sme tabuľkoví favoriti, ale finálový zápas má svoje špecifiká, hrá sa na neutrálnom ihrisku, teda nikto nemá výhodu. Zajtra vyhrá lepší, a preto musíme pracovať s každým detailom na ihrisku. Zdravotné problémy má Jakub Holúbek, zvyšní hráči sú v poriadku a pripravení zasiahnuť do stretnutia," prezradil tréner AS Trenčín Martin Ševela.

Záhoráci majú o motiváciu postarané, v prípade víťazstva by si klub definitívne zaručil štart v EL 2015/2016. "Sme radi, že sme sa dostali do finále a zajtra urobíme všetko pre to, aby sme uspeli. Favoritom bude Trenčín, ale ja dúfam, že to skončí podobne ako v minulom roku. V tabuľke dominoval Slovan, no vyhrali Košice. Verím, že ako sa pred zápasom hovorilo o Trenčíne, tak sa po dueli bude hovoriť o Senici," konštatoval tréner FK Senica Jozef Kostelník.

Zápas má výkop o 18.15 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Richard Trutz. Oba fanúšikovské tábory finalistov avizujú záujem o zápas, takže sa pod Tatrami očakáva pekná kulisa. Trenčania vypravia na východ špeciálny vlak, cestovný lístok je súčasťou špeciálneho balíka v cene 23 a 26 eur, ktorého súčasťou je okrem cesty do Popradu a naspäť do Trenčína vstupenka na zápas a tričko vyrobené špeciálne k finále domáceho pohára. Seničania majú k dispozícii celkovo 700 vstupeniek do sektorov D1 a D2 za jednou z brán, organizujú autobusové výjazdy a v cene zájazdu je tiež špeciálne tričko ku finálovej konfrontácii. "Verím, že bude vypredané, dobrá atmosféra, dobrý futbal a urobíme našim fanúšikom radosť," povedal Kostelník.

Slovenská pohárová súťaž má od tohto ročníka nový model. Cieľom a zámerom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) bolo jej zatraktívnenie a rozšírenie pohárového futbalu aj do nižších súťaží v rámci regiónov. Súťaž tak hralo takmer 180 klubov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články