Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arbitrážny súd zamietol odvolanie Legie Varšava voči vylúčeniu z LM

Poľský futbalový klub Legia Varšava neuspel s odvolaním sa voči vylúčeniu z Ligy majstrov v auguste minulého roka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Športový arbitrážny súd (CAS) neuznal argumenty Legie, že postup UEFA v kauze bol príliš byrokratický a nepriznal tak poľskému majstrovi žiadanú finančnú kompenzáciu vo výške 1,85 milióna eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

Legiu potrestala UEFA pre neoprávnený štart hráča v odvetnom zápase 3. predkola prestížnej súťaže proti Celticu Glasgow, hoci poľský šampión zvíťazil najskôr na domácej pôde 4:1 a následne triumfoval aj v Celtic Parku 2:0. Tri minúty pred koncom odvety totiž zasiahol do hry v drese Legie obranca Bartosz Bereszynski, ktorý nemal oprávnenie hrať, pretože mu ešte nevypršal trojzápasový dištanc. UEFA preto skontumovala stretnutie 3:0 v prospech Celticu.

Legia, kde pôsobia slovenský reprezentačný brankár Dušian Kuciak i talentovaný stredopoliar Ondrej Duda, pri odvolaní argumentovala nejasnosťou v pravidlách UEFA o nasadzovaní hráčov a sťažovala sa na prílišnú "formálnosť" ustanovení i na neprimerane prísny trest. Trojčlenný panel CAS ale vo verdikte zdôraznil, že pravidlá UEFA hovoria jasne a Legia si nesplnila povinnosti z nich vyplývajúce.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články