Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dvadsaťjednotka zdolala v derby Česko

Mladíci v prestížnom zápase uspeli.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zdolala v stredajšom prípravnom stretnutí českých rovesníkov 2:0. O góly domácich sa pred 1584 divákmi na štadióne fortunaligového FK Senica v druhom polčase postarali Filip Ďuriš a Dávid Ivan.

Slovensko "21" - Česko "21" 2:0 (0:0)

Góly: 52. Ďuriš, 83. Ivan. Rozhodoval: Vučkov (Chorv.), 1584 divákov

SR "21": Chovan - Šatka, Niňaj, Škriniar, Chvátal - Huk (46. Lupčo) - Brigant (46. Ďuriš), Ivan (93. Šafranko), Chrien (46. Káčer), Mihalík (46. Čmelík) - Zreľák

ČR "21": Zima - Vraštil, Kaša, Karafiát, Matějů (46. Barák) - Fulnek (46. Souček), Čermák (71. Nerad), Hrubý, Holzer (71. Barák) - Ševčík (46. Shejbal) - Chorý (49. Byrtus)

Slovenskí reprezentanti sa v úvodných minútach na trávniku prevažne len hľadali, kým sebavedomejší súper bol futbalovejší a zdobila ho aj kompaktná defenzíva. Tú sa domácemu tímu nepodarilo v prvom dejstve prelomiť, pričom si nevypracoval ani jednu streleckú príležitosť do priestoru brány. Zápasu chýbal náboj a hoci boli Slováci v závere polčasu aktívnejší a lepší na lopte, Zimu v českej bráne neohrozili.

Po prestávke poslali oba tímy na trávnik čerstvé sily. Ťah vyšiel predovšetkým domácemu trénerovi Pavlovi Hapalovi, ktorého striedajúci žolík Ďuriš dostal ideálnu prihrávku sprava od Čmelíka a úspešným sklzom otvoril skóre - 1:0. V 56. minúte mohol na neho nadviazať Lupčo, ktorému sa lopta po hlavičke odrazila od súpera na volej, no ten skončil tesne vedľa brány. Po hodiny hry sa prihlásili o slovo aj Česi. Najskôr ich o vyrovnanie obral ofsajdový verdikt a v 64. minúte vytesnil Holzerovu technickú strelu na roh Chovan. V ďalšom priebehu duelu sa hra rozprúdila a Slováci potvrdili víťazstvo druhým gólom. Čmelík sedem minút pred koncom naservíroval loptu Ivanovi, ktorý v sklze upravil na konečných 2:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články