Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Argentína

Dnes si povieme viac o Albiceleste.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Argentína sa predstaví na šestnástom šampionáte. Premiérovo štartovala na prvých majstrovstvách v roku 1930, kde skončili strieborná. Najväčšie úspechy prišli v rokoch 1978 a 1986, kedy získali Albiceleste titul majstra sveta. Okrem toho sa môže Argentína pýšiť 14 výhrami na Copa América a zlatom z Pohára konfederácii FIFA. Pred štyrmi rokmi skončili vo štvrťfinále na štíte Nemecka.

Messi, Higuaín, Aguero, Lavezzi. To je útočná hrozba z hviezdami nabitého kádru Alejandra Sabellu. V bráne by mala stáť opora menom Sergio Romero a chýbať by nemali ani skúsení Demichelis, Zabaleta, Mascherano či Ángel di María. Argentína vyhrala svoju kvalifikačnú skupinu zóny CONMEBOL s náskokom dvoch bodov pred Kolumbiou. Na šampionáte ich v skupine F úvodný zápas proti nepríjemnej Bosne a Hercegovine. Následne sa stretnú s Iránom a Nigériou. Nič iné, ako postup sa v Argentíne nepripúšťa.

Najčastejšie sa v reprezentačnom drese Argentíny predstavil Javier Zanetti, ktorý odohral 145 zápasov. V Brazílii sa môže cez hranicu sto zápasov dostať Javier Mascherano (96). Ani Messi, ani Maradona, ale Gabriel Batistuta je najlepším strelcom argentínskej reprezentácie, keď v 78 zápasoch strelil 56 gólov. Nasleduje ho Lionel Messi, ktorý má na konte 37 gólov.

V rebríčku FIFA patrí Argentíne 7. miesto, čo je oproti poslednému hodnoteniu prepad o jedno miesto. Albiceleste kraľovali svetovému futbalu v marci 2007, čo je najlepším umiestnením v rankingu. Najhoršie boli v auguste 1996 na 24. mieste.

Prvý zápas: 16. máj 1901 Uruguaj – ARGENTÍNA 2:3

Najvyššia výhra: 22. január 1942 ARGENTÍNA – Ekvádor 12:0

Najvyššia prehra: 15. jún 1958 Československo – ARGENTÍNA 6:1

1. apríl 2009 Bolívia – ARGENTÍNA 6:1

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články