Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola: Vedel som, že skôr alebo neskôr by sa to stalo

Piatkový žreb semifinále Ligy majstrov 2014/2015 postavil proti sebe dva európske veľkokluby FC Barcelona a Bayern Mníchov, ktorých spája osoba trénera Pepa Guardiolu. Súboj bude mať pre neho špeciálny náboj, keďže na lavičke Kataláncov ako hráč i tréner žal obrovské úspechy, teraz však už poľuje na trofeje v Bavorsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Guardiola poskytol po žrebe len krátku reakciu, veľa sa mu o nadchádzajúcich dvoch semifinálových konfrontáciách rozprávať nechcelo. "Vedel som, že skôr alebo neskôr by sa to stalo. Bude to môj prvý návrat do Barcelony, do môjho domova. Samozrejme, bude to špeciálne pre mňa, pre Thiaga, pre môj trénerský štáb. Barcelona je môj život, ako pre hráča, tak aj pre trénera. Barcelona je najlepšia. Som šťastný, že budem mať šancu zažiť aj takúto skúsenosť. Budú to pekné zápasy, ale veľmi ťažké. Viac už nepoviem," citovala Guardiolu nemecká agentúra DPA.

Guardiola ako hráč s "Barcou" okrem iného vyhral šesť majstrovských titulov v La Ligy, v roku 1992 PEM a v roku 1997 PVP. Ako tréner priviedol Kataláncov okrem iného k trom titulom v Primera Division, k dvom triumfom v LM (2009 a 2011), k dvom európskym Superpohárom (2009, 2011) a dvom titulom z MS klubov FIFA (2009, 2011). Guardiola odišiel do Bavorska v roku 2013 a už s ním vyhral Bundesligu 2013/2014, Pohár DFB 2013/2014, európsky Superpohár 2013 a MS klubov FIFA 2013.

Pre Bayern je lákadlom fakt, že finále sa bude hrať na nemeckej pôde v Berlíne (6. júna). Útočí na šiesty triumf v súťaži, Barcelona na piaty. Bayern sa do semifinále Ligy majstrov prebojoval štvrtýkrát za sebou, "Barca" siedmykrát za posledných osem rokov. Súboj je reprízou semifinále z roku 2013, keď Nemci najprv doma prevalcovali Barcelonu 4:0 a v odvete v Španielsku aj 3:0. V tej sezóne sa Bayern tešil z unikátneho treble, keď ovládol LM, Bundesligu aj Pohár DFB.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články