Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dráma v Petrohrade, dva talianske tímy v semifinále

Futbalisti SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom vo štvrtok spečatili svoj postup do semifinále Európskej ligy UEFA 2014/2015.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo štvrťfinálovej odvete síce iba remizovali s VfL Wolfsburg 2:2, no v prvom vzájomnom zápase triumfovali presvedčivo 4:1. Do elitného kvarteta sa prebojovali aj obhajca trofeje FC Sevilla, Dnepr Dnepropetrovsk a Fiorentina.

Neapol, ktorý nastúpil na domácej pôde len s jednou zmenou oproti minulotýždňovému duelu, musel už v úvode čeliť hrozbe Wolfsburgu, no proti Perišičovej strele bol Andujar. Hostia boli od začiatku aktívnejší a mali loptu v moci, no vyložené šance sa nerodili. Do výraznejších príležitostí sa dostal najmä Bendtner, jeho hlavička ani strela ľavačkou však v sieti neskončili. SSC v strede poľa s Hamšíkom počas prvej polovice hral len na "pol plynu" a do 44. minúty na bránu súpera nevyslal ani jeden strelecký pokus. Až v závere sa Ghoulam pretlačil cez obranu hostí, odcentroval a Higuain vystrelil z prvej, hoci neúspešne.

V druhom polčase prebral taktovku domáci celok a hra ožila. Higuainov pokus síce ešte v bráne neskončil, no o tri minúty neskôr podnikol Neapol rýchly protiútok. Argentínsky útočník poslal loptu na voľného Callejona a za pomoci wolfsburskej obrany padol prvý gól stretnutia. Po hodine hry tréner Rafael Benitez stiahol z ihriska Hamšíka a domáci už o päť minút pridali druhý gól, keď sa na dvakrát presadil Mertens. Zápas nabral na tempe a hoci sa Wolfsburg spočiatku v druhom dejstve hľadal, nepoložili ho ani dva inkasované góly. Naopak v 72. minúte po rohu znížil hlavou Klose a už o dve minúty neskôr zažili domáci studenú sprchu, keď Perišič vyrovnal na 2:2. Dva rýchle presné zásahy "vlkov" naštartovali, no do konca zápasu nič nevymysleli a vysoké manko zmazať nedokázali.

Sevilla sa v prvom zápase vytrápila so Zenitom Petrohradom a do Ruska pricestovala len s tesným náskokom 2:1. Upokojil ju však dôležitý gól v šiestej minúte, keď taliansky rozhodca Rizzoli nariadil pokutový kop po faule na Vitola a Bacca šancu využil. Odpovedať mohol Danny, ktorý sa dostal do pokutového územia, jeho strelu však brankár Sevilly vyrazil na roh. Neujali sa ani obrovské šance v posledných chvíľach úvodnej 45-minútovky. Najprv mohol poslať hostí do dvojgólového náskoku Vitolo, jeho strelu z veľkého uhlu v poslednej minúte odkopol Smolnikov. Na opačnej strane sa naskytla príležitosť na vyrovnanie Rondonovi, skóre sa ale nezmenilo. Venezuelčan sa revanšoval hneď po zmene strán, keď dorazil za brankára Beta vyrazenú ľahkú strelu - 1:1. Domáci pokračovali v tlaku a Sevillu často dostával do problémov neistý brankár Beto. V 72. minúte ho zaskočil strelou z obrovskej diaľky Hulk a poslal domácich do vedenia. V Petrohrade sa síce črtalo predĺženie, obhajcu ale vykúpil Gameiro, ktorý päť minút pred koncom upravil na konečných 2:2.

Žreb semifinále EL sa uskutoční v piatok 24. apríla o 12.30 h vo švajčiarskom Nyone.

Európska liga UEFA 2014/2015 - odvety štvrťfinále

SSC Neapol - VfL Wolfsburg 2:2 (0:0)
Góly:
50. Callejon, 65. Mertens – 72. Klose, 74. Perišič
/prvý zápas 4:1, postúpil Neapol/
(za domácich HAMŠIK do 60. minúty)

AC Fiorentina - Dynamo Kyjev 2:0 (0:0)
Góly:
43. Gomez, 90.+4 Vargas, ČK: 40. Lens (Dyn. Kyjev)
/prvý zápas 1:1, postúpila Fiorentina/

Dnepr Dnepropetrovsk - FC Bruggy 1:0 (0:0)
Gól:
82. Skachov
/prvý zápas 0:0, postúpil Dnepropetrovsk/

Zenit Petrohrad - FC Sevilla 2:2 (0:1)
Góly:
48. Rondon, 72. Hulk - 6. Bacca (z 11 m), 85. Gameiro
/prvý zápas 1:2, postúpila Sevilla/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články