Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

SR 18 na úvod Slovakia Cupu remizovala s Kanadou

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov stratila v posledných sekundách víťazný vstup do 25. ročníku Slovakia Cupu 2015, keď v pondelok remizovala v Myjave v B-skupine s Kanadou 2:2, pričom vyrovnávajúci gól inkasovala v nadstavenom čase.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Milana Malatinského sa najbližšie predstavia v utorok v Modranke proti Poľsku (11.00 h).
Domáci dvakrát viedli 1:0 i 2:1 po góloch Jozefa Vajsa z MFK Zemplín Michalovce a Samuela Mráza z FK Senica. Severoamričania udreli na začiatku a konci druhého polčasu, najskôr penaltu premenil Luca Uccello, v 80.+3 minúte šokoval domácich Aymar Sigue.

Turnaj sa hrá na siedmich slovenských ihriskách, v tomto ročníku už nadobudol globálny charakter, pretože sú na ňom zastúpené tímy z troch kontinentov - Európy (Slovensko, Česko, Rusko, Poľsko, Nórsko), Ázie (Spojené arabské emiráty, Čína) aj Severnej Ameriky (Kanada). Prvenstvo obhajuje reprezentácia Ruska, Slováci by radi nadviazali na strieborné medaily z roku 2013, prípadne na posledné slovenské víťazstvo, ktoré sa datuje k roku 2007.

V ďalšom súboji B-skupiny Čína remizovala s Poľskom 1:1.

B-skupina:

Slovensko 18 - Kanada 18 2:2 (1:0)
Góly:
2. Vajs, 60. Mráz - 42. Uccello (z 11 m), 80.+3 Sigue
Zostava SR: Greif - Horník, Beniač (41. Kolesár), Ďurek - Krč (77. Vitek), Jančo (57. Michlík), Mráz (70. Kosorín), Kopičár, Mareš - Vajs (63. Konečný), Mihálik (57. Jirka)

Milan Malatinský, tréner SR 18 (zdroj: futbalsfz.sk): "Hneď z prvej akcie zápasu sme skórovali, očakával som, že gól nás trošku viac nakopne. Súper prevzal iniciatívu, v defenzíve sme robili chyby, ktoré Kanaďania do prestávky nepotrestali. Gól sme inkasovali z penalty hneď na začiatku druhej časti hry. Po ňom sme prevzali iniciatívu my, zlepšili sme pohyb, vytvorili sme si šance, opäť sme sa dostali do vedenia, no po sérii troch chýb sme v poslednej sekunde inkasovali na konečných 2:2. Hráči potrebujú dobre zregenerovať, škoda inkasovaného gólu, treba však dvihnúť hlavy hore a dobre sa pripraviť na zajtrajší duel s Poľskom."

Ďalšie výsledky:

A-skupina:
Rusko - Nórsko 0:1 (0:0)
Česko - SAE 2:1 (1:0)

B-skupina:
Čína - Poľsko 1:1 (1:0)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články