Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Výstavný gól hviezdy AC Miláno: Futbalisti Slavie sa len bezmocne prizerali!

PRAHA - Futbalisti Slavie Praha sa s Európskou ligou rozlúčili v osemfinále.
Futbalista Slavie Praha Tomáš Vlček (vľavo) a brankár AC Milána Mike Maignan bojujú o loptu.
Futbalista Slavie Praha Tomáš Vlček (vľavo) a brankár AC Milána Mike Maignan bojujú o loptu. Zdroj: TASR/AP - Petr David Josek
Zdieľajte:

Vo štvrtkovom odvetnom súboji podľahli doma AC Miláno 1:3, keď už od 20. minúty hrali bez vylúčeného Tomáša Holeša. V prvom zápase na pôde súpera prehrali 2:4. Slovenský obranca Michal Tomič nastúpil za český klub od druhého polčasu, na lavičke náhradníkov začal pre menšie zranenie aj krídelník Ivan Schranz, ktorý nastúpil v 83. minúte.

Slavia začala odvážne a už v 14. minúte šancu Mojmíra Chytila zneškodnil Mike Maignan. Brankár AC musel však už po 20 minútach pre zranenie striedať, nahradil ho Marco Sportiello. O chvíľu neskôr prišiel kľúčový moment zápasu, kapitán "zošívaných" Holeš neúmyselne šliapol na nohu Davidemu Calabriovi a dostal červenú kartu, rozhodca ju udelil až po dlhom študovaní videa.

Prečítajte si aj

Futbaliasta Sparty Praha Veljko Birmančevič drží loptu po strelení gólu.VIDEO Sparta zažila na slávnom Anfielde štvrťhodinu hrôzy a schytala výprask, Schick opäť spasiteľom Leverkusenu

Hostia presilovku okamžite využili, brankár Jindřich Staněk ešte zneškodnil úniky Christiana Pulisica a Rafaela Leaa, ale následne už inkasoval. Skóre otvoril v 34. minúte Pulisic, vzápätí profitoval z prihrávky Thea Hernandeza zblízka Ruben Loftus-Cheek a tesne pred prestávkou namieril spoza šestnástky výstavným gólom Leao - 0:3.

V druhom polčase sa už hostia nikam nehnali a strážili si náskok. Domácim dovolili v závere už len znížiť, na konečných 1:3 skorigoval presnou strelou spoza pokutového územia Matěj Jurásek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články