Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Pri Žitave sa všetci zhodli: Remízový zápas, Jarábek: Futbal nám ukázal škaredú tvár

ZLATÉ MORAVCE - Domáca víťazná séria skončila. Recept na futbalistov FC ViOn našli v 8.kole hráči zo Žitného ostrova.
Zdroj: futbalovysvet.sk
Zdieľajte:

Ešte pred úvodným výkopom sa v Zlatých Moravciach blahoželalo. Dlhoročný tajomník a jeden zo zakladateľov FC ViOn Milan Gálik sa minulý pondelok dožil krásneho jubilea sedemdesiat rokov. A hoci si chcel včera večer na svoje narodeniny pripíjať s tromi bodmi, futbalisti od Žitavy odchádzali zo zápasu s dlhým nosom.

Prečítajte si aj: Inšpirujte sa skúsenými tipérmi: Jeden si parádne zarobil, druhý mal 170 tisíc na dosah!

Stretnutie tabuľkových susedov prinieslo v hustom daždi neúprosný boj. V prvom dejstve si hráči vypracovali niekoľko dobrých šancí, za Kováčom dokonca zvonilo brvno. Po zmene strán mala hra grády. Diváci videli raketový obrat ViOn-u, KO mohol dunajskostredčanom uštedriť Cleber, ktorý sa sám rútil na Maceja. Nedal a hostia trestali! Pačindova strela z priameho voľného kopu sa odrazila od múru na nohu Kalmára a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Po druhý raz v stretnutí išli do vedenia hostia v 84. minúte, keď odrazená lopta našla striedajúceho Divkoviča a ten strelou medzi nohy prekonal Kováča.

Domáci sa snažili aspoň vyrovnať, z trávniku však schádzali so zvesenými hlavami. "Dnes nám futbal ukázal škaredú tvár. Zápas bol výborný, stretnutie malo grády. Naštartoval to prvý gól. My sme dnes hrali dobre dopredu, horšie to bolo v defenzíve. Najviac ma mrzí tretí gól, inak to bol remízový zápas. Celkovo nemám chalanom čo vyčítať, zlomový moment bola Cleberova nepremenená šanca," hodnotil duel domáci tréner Juraj Jarábek. Rovnaký pohľad na výsledok mal aj jeho náprotivok Marco Rossi. "Bol to remízový zápas, v ktorom sme mohli vyhrať aj prehrať. Za stavu 2:1 mal Cleber čistú šancu, ktorou mohol rozhodnúť. Gratulujem Zlatým Moravciam, pretože nás dostali do väčších problémov, ako Slovan alebo Žilina."

Domácim sa podaril raketovo rýchly zvrat v zápase, v priebehu minúty sa dvakrát presadil Gešnábel. Ťažil z výbornej práce spoluhráčov, v oboch prípadoch doklepával do odkrytej brány. "Boli to výborné brejkové situácie, dobre som si tam nabehol a už len doklepol. Bol to fyzicky náročný zápas, skončili sme bez bodu a sme sklamaní. Dostali sme lacné góly. Keby sme zvýšili na 3:1, už by sme si to ustrážili, no neskórovali sme a preto nás výsledok mrzí. Mali sme to dobre rozohrané a mali sme si to lepšie ustrážiť. Ako som vystriedal, ešte sme tam mali šance. Škoda, že sme ich nepremenili, remíza by zápasu svedčala viac," prezradil. "Sme sklamaní, pretože sme viedli dvadsať minút pred koncom a po chybách sme zápas stratili. Mrzí nás, že sme nenatiahli domácu sériu.Čakal som, že DAC bude hrať dobrý futbal, ale stále sme zápas mali vo svojich rukách, mohli sme to dotiahnuť do víťazného konca, ale nevyšlo to," dodal kapitán Martin Dobrotka.

Dôležitým článkom DAC bol na hrote hrajúci Erik Pačinda, ktorý mal prsty v oboch góloch Zsolta Kalmára. "Vydreté tri body, ale o to viac chutia. Zomkli sme sa ako mužstvo a ukázali sme obrovskú silu. Dokážeme otáčať zápasy a pokiaľ budeme takto pokračovať, budeme v tabuľke vysoko. Nemôže sa nám stávať, že dostaneme rýchlo gól a potom musíme otáčať. Dnes sa nám to našťastie podarilo a sme spokojní," povedal skúsený kanonier.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články