Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO České kluby lákajú veľké hviezdy: Príde ukrajinský Messi či francúzsky superšprintér?

BRATISLAVA - Česká liga láka svetoznáme futbalové mená!
Zdroj: reprofoto
Zdieľajte:

Už v minulovej sezóne sa o zaujímavý prestup postarala Viktoria Plzeň, ktorá angažovala rakúskeho záložníka, Andreasa Ivanschitza. Ten má za sebou pôsobenie v nemeckej Bundeslige či v španielskej La Lige. Teraz sa o podobné husárske kúsky snažia i pražské tímy.

Marc Janko

Prvý prestup je už i potvrdený. Pražská Sparta získala do útoku tridsaťtriročného zakončovateľa zo švajčiarskeho Bazileja. Rakúsky kanonier má povesť skvelého strelca, čo tvrdia i štatistiky. V 44 zápasoch za Bazilej dokázal streliť 29 gólov! Predtým Janko obliekal dresy Sydney, FC Porto, Trabzonspor, Twente či rakúskeho Red Bull Salzburg. Teraz bude obliekať bordový dres pražskej Sparty s číslom 21!

Jevhen Konopljanka a Ruslan Rotan

Zaostávať nechce ani čerstvý majster českej najvyššej futbalovej súťaže, Slavia Praha. Tá má podľa médií záujem o ukrajinskú dvojicu Konoplyanka - Rotan. O prvého menovaného mal pred pár sezónami záujem i anglický Liverpool či ďalšie popredné európske kluby. Ukrajinský Messi si ale vybral španielsku Sevillu. Poslednú sezónu ale strávil v drese nemeckého FC Schalke 04, kam prestúpil za 12,5 milióna eur.

Prečítajte si aj: Slovenskí reprezentanti prileteli do Litvy: Nič iné ako víťazstvo neberieme!

Majiteľ pražského klubu, Jaroslav Tvrdík, dokonca na sociálnu sieť Twitter uverejnil príspevok, v ktorom píše, že Ukrajinec má záujem obliekať dres Sešívaných: "Nesmierne si vážime toho, že hráč ako Jevhen Konopljanka, je ochotný hrať za Slaviu. Rozhodne Schalke 04!," znie celý odkaz na sociálnej sieti.

Jevhen Konopljanka prednedávnom nevylúčil odchod z nemeckého klubu po tom, ako mal nezhody s hlavným trénerom mužstva. Slavia Praha by si ale musela zaiste pripraviť veľký balík peňazí!

Pri Konopljankovi to ale nekončí. Majster má totiž záujem aj o ďalšieho ukrajinského reprezentanta. 35-ročný defenzívny záložník Ruslan Rotan je kapitánom Dnipropetrovsku, no ten vypadol z najvyššej ukrajinskej súťaže a Rotan sa tak rozhodol pre odchod. O jeho služby má záujem okrem pražského klubu i viacero ukrajinských celkov. "Nemôžem vylúčiť, že Slaviu posilní jeden alebo dvaja reprezentanti Ukrajiny," povedal pre isport.cz šéf pražského klubu, Jaroslav Tvrdík.

Jonathan Bibiany

Ďalším hráčom na zozname je Jonathan Bibiany. 29-ročný francúzsky rýchlik sa v milánskom Interi nevie dlhodobo presadiť a to by mohlo znamenať jeho odchod. Pražská Sparta sa vraj už dohodla s vedením milánskeho celku na detailoch prestupu a čaká sa už iba na rozhodnutie samotného hráča. Do Prahy by tak mohlo prestúpiť ďalšie veľké futbalové meno, ktoré je všetkým fanúšikom talianskej ligy veľmi dobre známe!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články