Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík ďakoval najmä spoluhráčom, Škrtel druhé miesto nečakal

BRATISLAVA - Laureáti ankety Futbalista roka 2016 a ich prvé pocity po získaní cenných trofejí.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najlepším futbalistom Slovenska za rok 2016 sa podľa očakávania stal obhajca tohto titulu Marek Hamšík. Pre stredopoliara talianskeho SSC Neapol je to rekordný šiesty triumf v prestížnej ankete, v ktorej dominoval aj v rokoch 2009, 2010, 2013, 2014 a 2015. V 24. ročníku existencie ankety sa prvýkrát stalo, že ju štvrtýkrát za sebou ovládol jeden muž a Hamšík tak prekonal rekord Dušana Tittela, ktorý anketu vyhral trikrát za sebou v rokoch 1995-1997.

Prečítajte si aj: Marek Hamšík láme rekordy: Hviezda SSC najlepším futbalistom SR za rok 2016

"Individuálne ocenenie určite teší, hoci futbal je samozrejme kolektívny šport. Chcem poďakovať spoluhráčom z reprezentácie i Neapola. Rok bol krásny, čerešničkou bola účasť vo Francúzsku a tam osemfinále. A aj v klube to bolo úspešné, či už druhé miesto v lige alebo účinkovanie v Lige majstrov," povedal šťastný víťaz. Dvadsaťdeväťročný špílmacher SSC dostal od 33 hlasujúcich odborníkov celkovo 329 bodov a na druhé miesto odsunul štvornásobného víťaza Martina Škrtela z Fenerbahce, ktorý bol z umiestnenia príjemne prekvapený. "Nepočítal som s tým, že by to mohla byť druhá priečka. Myslím, že rok 2016 bol pre veľkú väčšinu chalanov veľmi úspešný. Očakával som, že druhé miesto získa Robo Mak. Keďže samozrejme to prvé k Hamšovi už akosi patrí. Robo mal v reprezentácii aj kluboch skvelý rok. Takže prekvapenie bolo milé a som zato šťastný," prezradil.

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov získal obranca Milan Škriniar zo Sampdorie Janov. Na tróne vymenil Matúša Bera z Trabzonsporu. "Som veľmi rád, že som získal túto cenu. Rok zo začiatku nebol podľa mojich predstáv, ale v druhej polovici som si to vynahradil a verím, že to takto bude pokračovať. Nechcem hodnotiť, či som cenu očakával alebo nie. Aj Matúš Bero mal výborný rok. Potom sa nešťastne zranil, našťastie už je v poriadku. Ja som hrád, že som vyhral, ale doprial by som to aj druhým hráčom, lebo je to skvelý pocit," povedal jeden z pilierov obrany výberu do 21 rokov, ktorý triumfoval o suverénnych 20 bodov.

Najlepším slovenským trénerom sa štvrtýkrát v sérii stal kouč reprezentačného "áčka" Ján Kozák. "Ťažko hovoriť, ktoré ocenenie z tých štyroch bolo najťažšie získať. Je to aj o hráčoch. A je to o tom, že odborníci, ktorí hlasujú, si vážia výsledky reprezentácie. Pre mňa aj hráčov je obrovská výzva postúpiť na MS. Verím, že mužstvo má kvalitu a nepovedalo ešte posledné slovo. Nad konkurenciou v ankete som veľmi nerozmýšľal, ale postup 21-ky je veľký úspech. A tréner Guľa je veľmi pracovitý a perspektívny. Potrebuje skúsenosti z pohárovej Európy, hrať tam ťažké zápasy, aby napredoval. Je na dobrej ceste," povedal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články