Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Osobnosti stoja za Ranierim a burcujú fanúšikov: Radšej vyhoďte tých dvoch klaunov!

LONDÝN - Vlani slávil titul, v januári ho FIFA vybrala za najlepšieho trénera minulého roka. Teraz skončil jeden z hlavných strojcov úspechu Leicestru na podlahe.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Anglický futbalový majster Leicester City vo štvrtok prepustil trénera Claudia Ranieriho. Stalo sa tak deväť mesiacov po tom, čo mužstvo priviedol k nečakanému a historicky prvému titulu v Premier League. Osobnosti z futbalového sveta ale vyhadzov talianskeho kouča nechápu.

Prečítajte si aj: Najťažšie rozhodnutie majiteľov: Leicester prepustil trénera Ranieriho

Jeden z prvých, ktorí vyjadrili kritiku nad rozhodnutím majiteľov, bol rodák z Leicestru Gary Lineker. "Po tom všetko, čo Claudio Ranieri pre Leicester City spravil, je nevysvetliteľné, neodpustiteľné a nesmierne smutné, že ho teraz vyhodili," napísal na Twitteri. "Je to obrovská hanba. Dnes som tento krásny šport trochu prestal milovať," pridal sa bývalý kanonier Michael Owen.

"Šampión Premier League a tréner roka podľa FIFA vyhodený. Taký je nový futbal, Usmievaj sa priateľu, nikto totiž nevymaže to, ako si prepísal históriu," povzbudil Ranieriho na svojom Instagrame José Mourinho. "Trofej pre víťaza Premier League je otrávený kalich, Conteho to čaká za rok!" odľahčil situáciu Gary Neville. Narážal na fakt, že štyria z posledných piatich trénerov, ktorí doviedli svoj tím k triumfu v anglickej lige, boli zanedlho potom vyhodení. Výnimkou je len Alex Ferguson, ktorý však po titule v roku 2013 dobrovoľne odišiel do dôchodku. Fanúšikov hneď burcoval k "pomste" moderátor a veľký fanúšik Arsenalu Piers Morgan. "Fanúšikovia Leicestru, ak máte trochu slišnosti, tak tých dvoch nechutných klaunov zo svojho klubu vyžente tak rýchlo, ako to len bude možné," narážal na thajských miliardárov, ktorí klub vlastnia.

"Čo viac má ten chlap urobiť, než vyhrať titul s tímom, čo stojí sotva 55 miliónov libier?" nechápal Mark Selby, svetová snookerová jednotka a rodák z Leicestru. Medzitým sa však už rieši aj meno, ktoré má talianskeho stratéga nahradiť. Britské médiá spomínajú meno Martina O´Niella, no favoritom by mal byť Roberto Mancini, ktorý za "líšky" nastupoval na konci svojej hráčskej kariéry.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, blesk.cz, bbc.co.uk

Diskusia

Podobné články