Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najťažšie rozhodnutie majiteľov: Leicester prepustil trénera Ranieriho

LEICESTER - Strojca historického úspechu Leicestru skončil.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Anglický futbalový majster Leicester City vo štvrtok prepustil trénera Claudia Ranieriho. Stalo sa tak deväť mesiacov po tom, čo mužstvo priviedol k nečakanému a historicky prvému titulu v Premier League.

Prečítajte si aj: Koniec špekuláciam! Rooney vydal oficiálne vyhlásenie ohľadom prestupu do Číny

Zverencom talianskeho trénera sa v prebiehajúcej sezóne nedarí nadviazať na fantastický minulý ročník. V tabuľke anglickej ligy figurujú až na 17. mieste len bod nad pásmom zostupu. Klub v stanovisku uviedlo, že k tomuto kroku pristúpil "neochotne a s bolesťou, no cíti, že v záujme tímu je nevyhnutná zmena vedenia".

"Bolo to najťažšie rozhodnutie, ktoré sme museli spraviť za takmer sedem rokov, odkedy sa King Power stal majiteľom Leicestru City," povedal v stanovisku zástupca riaditeľa klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Ranieriho, ktorý prišiel do tímu v lete 2015, prepustili deň po prehre v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov s FC Sevilla 1:2.

Srivaddhanaprabha pochválil Ranieriho prínos a fakt, že napriek predsezónnemu kurzu 5000 ku 1 priviedol klub k senzačnému titulu. "Claudio priniesol do tímu vynikajúce kvality. Jeho šikovný manažment a opatrenia, motivácia a rozvážny prístup boli odrazom bohatých skúseností, o ktorých sme vždy vedeli, že do Leicestru prinesie. Jeho vrelosť, šarm a charizma pomohli transformovať klub a rozvinúť jeho profil v celosvetovom meradle. Navždy budeme vďační za to, čo nám pomohol dokázať," povedal Srivaddhanaprabha.

Krok vedenia prekvapil niekdajšieho útočníka Leicestru a anglickej reprezentácie Garyho Linekera. "Po tom všetko, čo Claudio Ranieri pre Leicester City spravil, je nevysvetliteľné, neodpustiteľné a nesmierne smutné, že ho teraz vyhodili," napísal na Twitteri. Ohúrený ostal ďalší bývalý reprezentant a hráč klubu Alan Smith.

"Nikdy sme neočakávali, že sa zopakujú mimoriadne výkony z uplynulej sezóny. Na začiatku sezóny bol náš jediný cieľ udržanie sa v Premier League. No teraz musíme bojovať, aby sme ho splnili a máme pocit, že zmena je nevyhnutná, aby sme vyťažili z posledných 13 duelov maximum," dodal Srivaddhanaprabha.

Dočasne povedú tím doterajší asistent Craig Shakespeare a tréner Mike Stowell. Leicester sa v pondelok stretne s Liverpoolom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články