Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Gólové hody v Leverkusene: Vlaňajší finalista potvrdil úlohu favorita

LEVERKUSEN - Španielsky klub smeruje do štvrťfinále
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Atletica Madrid zvíťazili v utorkovom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Bayeru Leverkusen 4:2. Španielsky klub, ktorý to vlani dotiahol až do finále, si utvoril veľmi solídnu východiskovú pozíciu na postup medzi elitnú osmičku tímov európskeho pohára číslo jeden.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Z brankára Suttonu sa stala legenda: Na lavičke si vychutnal večeru, cez polčas skončil na pive!

Hráči Atletica vstúpili do stretnutia aktívne a od úvodu na trávniku BayAreny dominovali. V 16. minúte si loptu po centri Filipeho Luisa takmer zrazil do vlastnej brány Wendell, jeho teč pristál na brvne. Už o minútu neskôr obrancovia Leverkusenu nechali veľa priestoru Niguezovi, ktorý krížnou strelou zvnútra šestnástky nedal Lenovi šancu zakročiť - 0:1. V 25. minúte bolo 0:2 po tom, ako bleskovú kontru zakončil Gameiro "vešiakom" pod brvno. Po pol hodine mohol Kampl zdvihnúť bojovú zástavu Bayeru, jeho pokus Moya vyškriabal s námahou na roh.

Manchester City-AS Monaco VIDEO Zápas sezóny v Manchestri: Diváci na Etihad videli šialenú prestrelku

Krátko po prestávke vlial nádej do radov nemeckého zástupcu Bellarabi - 1:2. Už o dve minúty si mohlo Atletico "vziať" späť dvojgólový náskok, ale strela Gameira skončila iba na bočnej konštrukcii brány. Francúzsky kanonier si napravil chuť v 59. minúte premenenou penaltou - 1:3. Domáci nezložili zbrane, pomohol im vlastný gól Saviča, lenže v 86. minúte spečatil na konečných 2:4 striedajúci Fernando Torres.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:4 (0:2)

Góly: 48. Bellarabi, 68. Savič (vlastný) - 17. Niguez, 25. Griezmann, 59. Gameiro (z 11 m), 86. Torres. Rozhodca: William Collum (Škót.), ŽK: Henrichs, Dragovič, Wendell, Aranguiz - Torres, Gabi, Filipe Luis.

Leverkusen: Leno - Henrichs, Dragovič, Ömer Toprak, Wendell - Bellarabi (66. Pohjanpalo), Aranguiz, Kampl, Brandt (88. Bailey) - Havertz (56. Volland), Hernandez

Atletico: Moya - Vrsaljko, Savič, Gimenez, Filipe Luis - Koke, Gabi, Niguez, Carrasco (78. Torres) - Griezmann (78. Correa), Gameiro (71. Thomas)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články