Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Z brankára Suttonu sa stala legenda: Na lavičke si vychutnal večeru, cez polčas skončil na pive!

LONDÝN - Z náhradného brankára sa stala hviezda, hoci do zápasu nezasiahol.
Zdroj: reprofoto: video
Zdieľajte:

Stal sa legendou, hoci na trávniku nestrávil ani minútu. Náhradný brankár Suttonu, stoštyridsaťkilový Wayne Shaw bol hlavným hrdinom súboja proti Arsenalu. Futbalový svet našiel novú celebritu, čo si Shaw užíval a ochotne rozdával desiatky rozhovorov.

Prečítajte si aj: VIDEO FA Cup ďalšiu senzáciu nepriniesol: Sutton na londýnskeho giganta nestačil

Zápas so slávnym Arsenalom bol pre Sutton z piatej ligy sviatok. Hoci na maličký štadión pricestovali najväčšie hviezdy, domácich hráčov tradičné povinnosti neobišli. Veľký deň začal pre 46-ročného hrajúceho trénera brankárov tým, že sa chopil roly upratovača a vyluxoval okolo striedačiek.

K ďalšej "šialenej" situácii došlo počas polčasovej prestávky, keď sa fanúšikovia vybrali do bufetov, doplniť pitný (a hlavne pivný) režim. Nevyužitý gólman si odskočil z lavičky rovno na bar, kde tieklo pivo prúdom. "Nerobím si srandu! Náhradný brankár Suttonu cez polčas s fanúšikmi v bare," napísal jeden z prítomných na Twitter.

Pravá šou prišla až po zmene strán, keď sa priamo na lavičke s chuťou pustil do mäsového koláča a tieto zábery obleteli celý svet. Za "chutnou večerou" však môže byť niečo viac. Bookmakeri totiž vypísali kurz 8:1 na to, že ho kamery zachytia, ako počas zápasu je. Shaw pripustil, že vedel, aký je na neho vypísaný kurz, no poprel, že by si sám stavil. "My predsa nemáme dovolené stávkovať. Pár chalanov mi vravelo, aký slušný kurz tam je, ale ja nestávkujem. Navyše som celý deň nejedol a všetky striedania boli vyčerpané," vysvetlil po zápase. A čo všetko si do chutnej bagety naložil? "Mäso a zemiaky. Cez polčas som zašiel do kuchyne a nechal si to pripraviť," dodal.

Kvôli možnému porušeniu pravidiel o stávkovaní teraz Shaw čelí disciplinárnemu konaniu zo strany FA. Prípad preverí komisia spravujúca stávkarský trh v Británii. Pochopenie nenašiel ani u trénera Paula Doswella. "Neviem, či to bola stávka, ale neprekvapilo by ma to. Wayne sa síce stal celosvetovou hviezdou, ale na nás to nevrhá najlepšie svetlo," povedal po zápase.

Po ňom dokonca prišla reč aj na jeho prípadný prestup do Arsenalu. "Moja zmluva čoskoro vyprší, takže som otvorený jednaniu. Ale skôr to bude Čína," žartoval gólman. Deň po zápase mu však už do smiechu veľmi nebolo. Wayne Shaw totiž v Sutton United FC skončil! Súhlasil, že s klubom rozviaže zmluvu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články