Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zabudnite na Hazarda, Chelsea má novú hviezdu!

LONDÝN - Eden Hazard (26) je bezpochyby jednou z najväčších hviezd londýnskej Chelsea. Perfektný prehľad v hre, presné prihrávky, krásne góly. Svoju genialitu dokázal aj v rozhodujúcom zápase o titul s Arsenalom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Gól, ktorý strelil po prepracovanom sóle, bol ukážkou absolútnej sebavedomosti. Ako rýchlik prešiel cez Laurenta Koscielneho a Francisa Coquelina, pričom si loptu prebral už na polovici ihriska!

Mnohí predpovedajú, že belgický útočný záložník bude korunovaný na cenu najlepší hráč roka podľa PFA, ale jeden človek mu plne v tejto veci konkuruje. A to dosť výrazne.

Prečítajte si aj: Nechýbalo veľa: TOP 4 nedotiahnutých prestupov Premier League počas Deadline Day!

N´Golo Kanté predstavuje prísnu mentalitu, ktorú sa Conte snaží vštepiť do svojich hráčov. Rozdiel medzi Kantém a jeho spoluhráčom z reprezentácie Coquelinom je minimálny, ale bude to fér keď napíšem, že obaja sú aktuálne najlepší defenzívni záložníci v PL.

Väčšinou sa na konci sezóny v oceneniach topia ofenzívni hráči, no výnimkou by mohol byť práve on. Minulú sezónu vyhral ako v rozprávkovom príbehu s Leicestrom Premier League a v lete sa pripojil k vtedy rozladenej Chelsea. Všetko nasvedčuje tomu, že Francúz zdvihne najcennejšiu trofej na Britských ostrovoch dvakrát za sebou.

Prečítajte si aj: TOP 5 hviezd Premier League, ktoré svoj tím ťahajú za úspechom!

Pred osudovým zápasom s Arsenalom bol N´Golo v poradí piaty v rebríčku vyhratých súbojov a druhý za Anderom Herrerom za najviac zákrokov, ktoré zabránili útokom. Jeho pozápasový rating je vždy v kladných číslach, a takisto pomáha svojmu kolegovi Nemanjovi Matičovi nájsť stratenú formu spred dvoch rokov. Minulá sezóna bola v podaní bývalého hráča VSS Košice veľmi biedna a určite nie je náhoda, že Srbov herný štýl sa zlepšil, keď sa jeho parťákom v zálohe stal Kanté. To isté môžeme povedať o takmer celom tíme, pretože vďaka Kantého obranným zákrokom sa môže zvyšok mužstva orientovať na útok a nestrachovať sa o prípadnú stratu lopty.

Ak si myslíte, že cenu najlepšieho hráča sezóny podľa PFA by mal dostať niekto, kto len strieľa góly, poprípade ich pripravuje, tak potom pre vás tento malý húževnatý človiečik nie je jednotkou. Už druhú sezónu si drží svoj štandard, do zálohy Blues priniesol kľud s rozvahou a zmenil celkový pohľad na defenzívnych záložníkov. Ale ako to už býva zvykom, trofej pôjde buď Hazardovi, Costovi, Sánchezovi alebo Coutinhovi, no odovzdanie trofeje človeku, ktorý vykoná množstvo čiernej práce, by bolo úžasným kreditom, nemyslíte?

Sám nový Claude Makélélé by bol radšej, keby jeho mužstvo získalo tri body, než by si mal ísť preberať nejaké individuálne ocenenie. Aj v tom je jeho veľkosť!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články