Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Návrat reprezentácie po vyše dvoch dekádach? V Košiciach vyrastie moderná aréna

KOŠICE - Slovenská reprezentácia naposledy hrala v Košiciach 5. septembra 1998, keď zvíťazili nad Azerbajdžanom 3:0. To by sa čoskoro mohlo zmeniť.
Zdroj: facebook.com/kosickafutbalovaarena
Zdieľajte:

V metropole východu už prebiehajú konkrétne úkony na začatie výstavby moderného futbalového štadióna. Lehota na predkladanie ponúk sa končí na konci januára. V tejto fáze pôjde hlavne odstránenie spevnených plôch, terénne úpravy, zriadenie niektorých inžinierskych sietí a podobne.

Prečítajte si aj: VIDEO Výhra po desiatich rokoch: Messi upútal tímovým gestom, mozog zálohy nedohral

Mesto má na výstavbu k dispozícii 12 miliónov eur, ktoré pochádzajú z ministerstva financií (8 miliónov) a zvyšné štyri milióny sú dotáciou z ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Harmonogram výstavby štadióna musel vzhľadom na prieťahy v územnom konaní upravený. Predpokladané ukončenie výstavby je v polovici roka 2019, štadión by mal byť použiteľný do konca roka 2020. Kapacita je naplánovaná na 9 000 miest, s možnosťou rozšírenia na 12 000.

Ešte sa nevie, ktorý tím bude na novom štadióne doma, rozhodujúce bude, ktorý klub alebo kluby budú hrať najvyššiu súťaž. "Bude vecou dohody, kto bude domácim tímom. V aréne sa však budú konať aj iné športové a kultúrne podujatia," povedala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová pre pravda.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: facebook.com/kosickafutbalovaarena, pravda.sk

Diskusia

Podobné články