Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Tradičný bonbónik pred hlavným chodom v podobe MS chcú zrušiť: Komu by chýbal?

MOSKVA - Pohár konfederácií FIFA by mali zrušiť, pretože turnaj je zastaraný a nikto ho nepotrebuje. S takýmto názorom prišiel prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Reinhard Grindel, ktorý v rozhovore pre denník Hamburger Abendblatt skritizoval tradičné podujatie konajúce sa rok pred svetovým šampionátom.
Zdroj: footyheadlines.com
Zdieľajte:

Grindel tvrdí, že zrušenie Pohára konfederácií by prinieslo hráčom potrebný čas na oddych. Navyše žiadna zo zúčastnených krajín podľa neho nepotrebuje turnaj ako prípravu na nadchádzajúce MS.

Prečítajte si aj: FOTO Vyžrebovali Pohár konfederácií, jeho budúcnosť je však nejasná

"Som presvedčený, že toto podujatie je prežitok," vyhlásil šéf DFB. Podľa neho by veľké kluby privítali rozhodnutie FIFA o zrušení turnaja. "Bol by to dobrý signál smerom k špičkovým klubom v Európe, ktoré majú právo varovať pred nadmernou záťažou ich hráčov," dodal Grindel. Podľa neho DFB bude diskutovať s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) o väčšom finančnom prínose pre tímy, ktoré sa zúčastnia na budúcoročnom Pohári konfederácií v Rusku.

Nie je to prvý podobný názor z nemeckej strany. Generálny manažér nemeckej reprezentácie Oliver Bierhoff podrobil FIFA tvrdej kritike ohľadne finančného aspektu Pohára konfederácií. Tréner "Nationalelf" Joachim Löw už dávnejšie naznačil, že na budúcoročný turnaj v Rusku (17. júna - 2. júla 2017) nepošle najsilnejší výber.

Sobotňajší žreb v Kazani rozhodol, že majstri sveta z Nemecka sa na Pohári konfederácií FIFA 2017 stretnú v základnej B-skupine s Austráliou, Čile a africkým šampiónom, ktorého meno ešte nie je známe. V A-skupine domácich Rusov vyzvú majstri Európy z Portugalska, Mexiko a Nový Zéland.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články