Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Vyžrebovali Pohár konfederácií, jeho budúcnosť je však nejasná

KAZAŇ - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino označil búducnosť Pohára konfederácií za nejasnú.
Zdroj: fifa.com
Zdieľajte:

Nemeckí futbaloví majstri sveta sa na budúcoročnom Pohári konfederácií FIFA v Rusku stretnú v základnej B-skupine s Austráliou, Chile a africkým šampiónom, ktorého meno ešte nie je známe. Rozhodol o tom sobotňajší žreb v Kazani.

Prečítajte si aj: Krásavica Pohára konfederácií FIFA odhalená, Rusi ju vyskúšajú proti Rumunsku

V A-skupine domácich Rusov, organizátora MS 2018, vyzvú majstri Európy z Portugalska, Mexiko a Nový Zéland. Turnaj sa uskutoční v termíne od 17. júla do 2. júla 2017.

Úvodný zápas sa bude hrať v Petrohrade medzi Ruskom a Novým Zélandom. V rovnakom meste je na programe aj finále 2. júla. O majstrovi Afriky sa rozhodne vo februári 2017 na Africkom pohári národov v Gabone.

Pri žrebe asistovali dvojnásobná olympijská víťazka Jelena Isinbajevová a bývalý ruský reprezentant Sergej Semak. Dejiskami turnaja, ktorý slúži ako generálka na svetový šampionát, budú okrem Petrohradu aj Kazaň, Moskva a Soči.

žreb Pohára konfederácií 2017:

A-skupina: Rusko, Portugalsko, Mexiko, Nový Zéland

B-skupina: Nemecko, Chile, Austrália, majster Afriky

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino však označil budúcnosť Pohára konfederácií za nejasnú. Pred sobotňajším žrebom tradičného turnaja, ktorého 10. ročník sa uskutoční na budúci rok v Rusku, povedal, že detaily ďalšej edície podujatia zatiaľ nie sú známe.

Prečítajte si aj: VIDEO Keď stavajú v Rusku: Traja mŕtvi a rozkradnuté milióny rubľov

Ďalší turnaj by sa mal uskutočniť v roku 2021, rok pred MS v Katare. Problémom je načasovanie, v novembri a decembri sú top európske súťaže v plnom prúde. "Ešte nevieme kedy a kde sa uskutoční ďalšie podujatie. Bude to vyžadovať rozsiahlu debatu," povedal Infantino.

Prezident Ruskej futbalovej únie a bývalý minister športu Vitalij Mutko pred žrebom v Kazani potvrdil, že fanúšikovia s platnými vstupenkami na turnaj nebudú potrebovať víza na vstup do krajiny. "Fanúšikovia dostanú fanúšikovský preukaz, formu ID. S ním budú mať výhody aj pri cestovaní," doplnil Mutko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články